Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 17-19/6/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας κυρίως στις ορεινές περιοχές με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός δεν θα αλλάξει ηλιοφάνεια θα παραμείνει ειδικά στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου του Ιονίου την Αττικοβοιωτία και την Εύβοια. Δεν αναμένονται αξιόλογα η έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς και αργά το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 28 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές και έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί κυρίως στα βουνά. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και στα βόρεια του νομού Λάρισας και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες μόνο σε αυτές τις περιοχές. Δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα στο εσωτερικό της πεδιάδας στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στο εσωτερικό και 3 με 4 μποφόρ ανατολικοί στις Σποράδες αλλά από το απόγευμα και μετά θα επικρατήσει παντού ένας νοτιο-ανατολικός άνεμος έως 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 28.

++++++++++++++++++

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν από τις πρωινές κιόλας ώρες λίγες σποραδικές μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά όσο πηγαίνουμε προς το μεσημέρι η αστάθεια θα αυξηθεί σε όλες τις ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και θα εκδηλωθούν εκ νέου σποραδικές βροχές και καταιγίδες μακριά από τη θάλασσα ενώ από αργά το απόγευμα και προς τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν σχεδόν σε όλες τις περιοχές. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως σε τμήματα των νόμων Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής Σερρών Δράμας Καβάλας Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας Φθιώτιδας Ευρυτανίας Αιτωλοακαρνανίας Αρκαδίας Μεσσηνίας Λακωνίας και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους η και από χαλαζόπτωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με μικρή ενίσχυση στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο αργότερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια τμήματα τη δυτική Ελλάδα τη Θράκη και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις στο εσωτερικό της πεδιάδας από τις πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σποραδικές μπορες. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί και θα εκδηλωθούν εκ νέου σποραδικές μπόρες και καταιγίδες σε όλες τις πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα. Τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες δεν φαίνεται να επηρεάζονται σημαντικά από αυτήν την αλλαγή του καιρού.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις αλλά και ανοίγματα του καιρού με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη μπόρα. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες όμως η αστάθεια θα αυξηθεί και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στην πόλη αλλά και τη γύρω περιοχή με βελτίωση αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στο εσωτερικό 3-4 αλλά προς το απόγευμα θα επικρατήσει παντού ένας ανατολικός νότιο-ανατολικός άνεμος 1 με 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 26.

++++++++++++++++++

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά γενικά βελτιωμένος καιρός στις περισσότερες περιοχές αλλά γρήγορα στα παραθαλάσσια μετά της Θεσσαλίας στην Εύβοια τη Φθιώτιδα τη Βοιωτία την Πιερία τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές που θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας έως και τις πρωινές ώρες. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί και σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της κεντρικής Στερεάς και στο εσωτερικό και τα νότια της Πελοποννήσου και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές βροχές ή και λίγες καταιγίδες που πιθανόν τελικώς μέχρι αργά το απόγευμα να επηρεάσουν και άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Ο καιρός αργά το απόγευμα θα αρχίσει να βελτιώνεται και ως αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει σε όλη τη χώρα. Επισημαίνεται ότι γενικά δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα και αν αυτά υπάρξουν θα απασχολήσουν κυρίως την περιοχή του Πηλίου της βόρειας Εύβοιας και ορεινών τμημάτων της Μεσσηνίας και της Όθρυς στη Μαγνησία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά βόρεια 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο ενώ στις υπόλοιπες ηπειρωτικές παραθαλάσσιες περιοχές και νησιωτικές θα φτάσει τους 28 με 30.

Θεσσαλία τις Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα της Λάρισας και της Μαγνησίας τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα μεταφερθούν γρήγορα και στις υπόλοιπες πεδινές και ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας αλλά από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Γενικά δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα σε καμία περιοχή της Θεσσαλίας εκτός ίσως από το Πήλιο και την Όθρυς.

Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής έντασης και διάρκειας ενώ και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια ενδέχεται να δώσει πρόσκαιρη μπόρα με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικοί 5 μποφόρ στις Σποράδες και 2 με 3 στο εσωτερικό αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε ανατολικούς βορειοανατολικούς έως 4 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 27.

Σημαντική επισήμανση!!

Τοπικές προγνώσεις για κάθε χωριό και κάθε πόλη δεν υπάρχουν τη θερινή περίοδο λόγω της τοπικότητας των καταιγίδων.

+++++++++++++++

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *