Που θα σημειωθούν φαινόμενα την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022.

Απομεινάρια της ψυχρής αέριας μάζας στην μέση τροπόσφαιρα θα παραμείνουν και αύριο στα βορειότερα τμήματα της χώρας μας με αποτέλεσμα υπαρκτή αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας.

Στο επίπεδο 1 του χάρτη που ετοιμάσαμε για σας φαίνεται οτι σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος της Μακεδονίας της Θεσσαλίας και στα ορεινά τμήματα της κεντρικής Στερεάς της Ηπείρου της Μεσσηνίας της Ηλείας και της Αρκαδίας.

Στο επίπεδο 2 ξεχωρίζουμε κάποιες περιοχές που θα έχουν τα εντονότερα φαινόμενα. Αυτές είναι τμήματα του νομού Κιλκίς ορεινά τμήματα της Ημαθίας της Πιερίας της Κοζάνης της Λάρισας των Τρικάλων της Καρδίτσας των Γρεβενών των Ιωαννίνων της Ευρυτανίας της Άρτας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Για το νομό Αττικής δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Για το νομό Θεσσαλονίκης τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές καταιγίδες που προερχόμενες από το νομό Κιλκίς είναι πολύ πιθανό να επηρεαστούν και αρκετά τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης με γρήγορη βελτίωση όμως.

Με την περιφέρεια Θεσσαλίας προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες εκ νέου θα σημειωθούν κάποιες λίγες σποραδικές καταιγίδες στα πεδινά τμήματα που φαίνεται σε ορεινά τμήματα της Πίνδου των Χασίων και του Ολύμπου να είναι ισχυρές. Υπάρχει πιθανότητα για κάποιο τοπικό μπουρίνι και στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Πιερίας και Λάρισας.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *