Που θα σημειωθούν φαινόμενα την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022. Αναλυτικός χάρτης και εκτίμηση για όλη τη χώρα αλλά και τη Θεσσαλία το νομό Αττικής και το νομό Θεσσαλονίκης ειδικότερα.

Διαταραχή(Trough) θα επηρεάσει κυρίως την Στερεά και την Πελοπόννησο τις θερμές ώρες της ημέρας με αποτέλεσμα αρκετά αξιόλογα έως έντονα φαινόμενα κατά τόπους.

Όπως βλέπετε και στον αποκλειστικό χάρτη τοπικές καταιγίδες και μπόρες θα σημειωθούν σε αρκετά τμήματα στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου της Ηπείρου σε ορεινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας της δυτικής δυτικής Μακεδονίας και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (επίπεδο 1).

Θα υπάρξουν όμως κάποια ορεινά τμήματα των νόμων Δράμας και Ξάνθης κυρίως, η ραχοκοκαλιά της Πίνδου και όλο το εσωτερικό κομμάτι της Πελοποννήσου που τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους η και χαλάζι(επίπεδο 2).

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά των ανατολικών τμημάτων του νόμου.

Για το νομό Αττικής τις μεσημεριανές κυρίως ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί και θα εκδηλωθεί παροδική καταιγίδα στα δυτικά και βόρεια του νόμου που πιθανόν να επηρεάσει για λίγο και το κέντρο της πόλης με βελτίωση αργά το απόγευμα.

Για τη Θεσσαλία προβλέπεται αίθριος καιρός αρχικά αλλά τις απογευματινές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας ενώ πρόσκαιρα κάποιες καταιγίδες θα αναρτηθούν στα Χασιά τα όρη Ζάρκου και τον Όλυμπο και διαλυομενες θα επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ελασσόνας με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *