Που θα σημειωθούν φαινόμενα την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022.

Ασταθείς αέριες μάζες στη μέση τροπόσφαιρα θα παραμείνουν και αύριο πάνω από τη χώρα μας με αποτέλεσμα τοπικά φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Στο χαρτη που ετοιμάσαμε για σας βλέπετε τις κίτρινες περιοχές που αντιπροσωπεύουν το επίπεδο 1 να καλύπτουν μεγάλο μέρος της Μακεδονίας της Ηπείρου της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου και οριακά κάποια δυτικά τμήματα της Θράκης. Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλωθούν κάποιες σποραδικές καταιγίδες γενικά μικρής έντασης και διάρκειας.

Ξεχωρίζουμε όμως και κάποιες άλλες περιοχές με το πορτοκαλί χρώμα που αντιπροσωπεύουν το επίπεδο 2 κινδύνου. Σε αυτές τις περιοχές οι καταιγίδες θα είναι πιο έντονες θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι και καλύπτουν πολλές περιοχές των νομών Ιωαννίνων Άρτας Πρέβεζας Αιτωλοακαρνανίας Ευρυτανίας τα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας την περιοχή Ολύμπου τμήματα των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής Κιλκίς καθώς και ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Αρκαδίας της Μεσσηνίας της Ηλείας και της Αρκαδίας.

Για το νομό Αττικής δεν αναμένονται φαινόμενα την αυριανή ημέρα.

Για το νομό Θεσσαλονίκης θα υπάρχει αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η οποία θα δώσει σποραδικές καταιγίδες όχι μόνο στα ορεινά και ημιορεινά αλλά ενδεχομένως για λίγο ακόμα και στις πεδινές περιοχές αλλά και την πόλη. Ο καιρός αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ θα έχει βελτιωθεί σε όλο το νομό.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις πρώτα στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο και τα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που σταδιακά το μεσημέρι και το απόγευμα θα επεκταθούν σε όλα τα ορεινά της Θεσσαλίας και παροδικά για λίγες ώρες και σε πεδινά τμήματα των τεσσάρων νομών μακριά από τη θάλασσα. Ο καιρός από αργά το απόγευμα θα έχει βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Δεν υπάρχει κάποια πεδινή περιοχή που μπορούμε να ξεχωρίσουμε για την ένταση των φαινομένων εκτός από τα ορεινά τμήματα του Ολύμπου των Χασίων του Κισσάβου της Πίνδου και της Όθρυς όπου τα φαινόμενα κατά περιόδους θα είναι ισχυρά.

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *