Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 14 Ιουνίου 2022. Σημαντικά σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία με μία εμφανή περίοδο καταιγίδων.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 14 Ιουνίου 2022.

17 και 18 Ιουνίου.

> 95% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες καθώς και σε νησιά του βορείου Αιγαίου. Ανεπηρέαστα τα νησιά του Ιονίου του Αιγαίου Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη. Θερμοκρασία κοντά στους 30 με 32 βαθμούς αρχικά ενώ στις 18 του μήνα θα πέσει παντού στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

19 με 21 Ιουνίου.

50% πιθανότητα λίγες τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας που θα είναι περισσότερες κυρίως στην Πελοπόννησο. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο από τους 28 με 30 στους 33 με 34.

26% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες μικρής έντασης κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας με σημαντική βελτίωση στη συνέχεια. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο από τους 28 με 29 στους 32.

13% πιθανότητα για παραμονή σημαντικής αστάθειας στη Θεσσαλία την Ήπειρο τα νησιά του Ιονίου την Πελοπόννησο τη δυτική και κεντρική Στερεά ενώ λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν και σε άλλα ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία στην αρχή πάνω από 24 με 25 βαθμούς Κελσίου θα αρχίσει να σημειώνει σταδιακή άνοδο για να φτάσει στο τέλος της περιόδου τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα τμήματα.

11% πιθανότητα για αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά που σταδιακά θα σταματήσει στις 21 του μήνα. Θερμοκρασίες αρχικά έως 28 βαθμούς Κελσίου θα ανέβει σταδιακά στους 31 με 32. 

+++++++++++++++++

22 με 24 Ιουνίου.

32% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας θερμοκρασία αρχικά έως 35 βαθμούς Κελσίου θα ανέβει σταδιακά στους 37 με 38 σε στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

26% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στα βόρεια. Θερμοκρασία αρχικά έως 36 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει σταδιακά τους 38 με 40 με πτώση στους 35 στις 24 του μήνα.

26% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας στις 23 και 24 του μήνα. Καλοκαιρία στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία αρχικά στους 33 βαθμούς Κελσίου θα ανέβει σημαντικά στους 37 και τοπικά στους 38 με 39 στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.

18% πιθανότητα για λίγες τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Βελτιωμένος καιρός στα πεδινά. Θερμοκρασία αρχικά έως 38 βαθμούς Κελσίου θα πέσει σταδιακά στους 33 με 34 στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας στις 23 και 24 του μήνα. 

+++++++++++++++++

25 με 29 Ιουνίου.

38% πιθανότητα για τοπικές μπόρες και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία και τη Θράκη ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν σε τμήματα της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες αρχικά έως 34 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια που δεν θα ξεπερνά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου αλλά από τις 28 του μήνα θα σημειώσει παντού μικρή άνοδο.

35% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά με λίγα τοπικά φαινόμενα στις 27 του μήνα στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας άνευ σημασίας. Θερμοκρασία αρχικά έως 34 βαθμούς θα σημειώσει άνοδο μετά τις 26 του μήνα και θα φτάσει τους 37 με 39 βαθμούς κελσίου σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

27% πιθανότητα λίγες τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία σταθερά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κοντά στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου θα υπάρχουν τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και του βόρειου Αιγαίου με τη θερμοκρασία σταδιακά να πέφτει από τους 30 με 32 βαθμούς στις 25 με 27.

Για το τριήμερο 19 με 21 Ιουνίου η αστάθεια φαίνεται να περιορίζονται στα ορεινά κυρίως της ηπειρωτικής χώρας ενώ η θερμοκρασία από τους 28 με 29 βαθμούς θα αρχίσει να ανεβαίνει στους 32 με 33.

Για το τριήμερο 22-24 Ιουνίου φαίνεται ότι ο καιρός θα βελτιωθεί κι άλλο με τα φαινόμενα αρκετά λιγότερα και αν αυτά σημειώνονται να απασχολούν τα ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα ανέβει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς κελσίου σε πολλές ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Υπάρχει  ένα ενδεχόμενο κοντά στο 25% οι μέγιστες να πλησιάσουν τους 40.

Τέλος για την περίοδο 25 έως 29 Ιουνίου υπάρχουν δύο σημαντικά σενάρια ένα σενάριο κοντά στο 40% για εκτεταμένη αστάθεια στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αλλά υπάρχει και ένα ποσοστό κοντά στο 60% η αστάθεια να είναι περιορισμένη μόνο στα βουνά και έτσι η θερμοκρασία να μην πέσει αλλά να συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα άνω των 36 βαθμών κελσίου σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές. Είναι κάτι που ακόμα θα πρέπει να περιμένουμε για να ξεκαθαρίσει.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *