Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 14-16/6/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στα κεντρικά και βόρεια τμήματα έως τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Στερεά το εσωτερικό της Πελοποννήσου και αργότερα και στη Θράκη και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα. Επισημαίνεται τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά των Ιωαννίνων της Άρτας της Πρέβεζας των Τρικάλων της Καρδίτσας της Ευρυτανίας της Φθιώτιδας της Φωκίδας της Αρκαδίας της Ξάνθης της Ροδόπης ενώ αρκετά πιο εξασθενημένα θα είναι τα φαινόμενα στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό βορειοδυτικοί έως 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 30 με 32 βαθμούς κελσίου σε τμήματα του εσωτερικού της ηπειρωτικής χώρας καιρός 28 με 30 στα νησιωτικά και υπόλοιπα παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν πρώτα στο νομό Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μακριά από τη θάλασσα. Στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες θα εκδηλωθούν πολύ λίγα ή καθόλου φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει ενδεχόμενο πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως στα δυτικά και βόρεια της πόλης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ αλλά θα εξασθενήσουν σημαντικά μέσα στην ημέρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου ενώ στα παραθαλάσσια τα υπόλοιπα τμήματα της Μαγνησίας και τις Σποράδες από 19 έως 28.

+++++++++++

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και στα παραθαλάσσια της Θεσσαλίας θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για λίγες σποραδικές μπόρες. Σταδιακά όσο προχωράμε προς το μεσημέρι η αστάθεια θα αυξηθεί σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας. Από αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές και θα υπάρξουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Επισημαίνεται ότι τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στο εσωτερικό της Πελοποννήσου στην Ευρυτανία και σε ορεινά τμήματα στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου και ενδεχομένως στα βουνά της Χαλκιδικής και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη βορειοδυτικοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 32 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και έως 28 με 30 στα υπόλοιπα νησιώτικα και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες τοπικές μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας με βελτίωση. Στα υπόλοιπα τμήματα μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας των Χασίων της Όθρυς και όσο οδεύουμε προς αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν και κάποια πεδινά τμήματα της Ελασσόνας των Τρικάλων της Καλαμπάκας της Καρδίτσας και του Παλαμά με βελτίωση αργά το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και αργά το απόγευμα  στα χωριά δυτικά νοτιοδυτικά της πόλης θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ αλλά θα εξασθενήσουν παντού σε όλα τα πελάγη προς το απόγευμα που θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχίαλο από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 27.

+++++++++++++++++

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά από τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και τα παραθαλάσσια της Θεσσαλίας θα υπάρχουν κάποιες τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία τη Θεσσαλία στη δυτική και κεντρική Στερεά την Ήπειρο και το εσωτερικό της Πελοποννήσου μακριά από τη θάλασσα που αργά το βράδυ θα σταματήσουν. Επισημαίνεται ότι τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς του δυτικού και κεντρικού τμήματος της Πελοποννήσου και ενδεχομένως και στα υπόλοιπα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη ασθενείς βόρειοι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου τη Θράκη τις Κυκλάδες και την Κρήτη και ως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και την ανατολική Ρόδο.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός στο εσωτερικό και τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες όπου δεν αποκλείεται για λίγο να σημειωθούν τοπικές μπόρες άνευ σημασίας με βελτίωση το πρωί. Στις υπόλοιπες περιοχές η αστάθεια θα αυξηθεί τις μεσημεριανές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες πρώτα σε πεδινά τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και σταδιακά αργά το απόγευμα και σε τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας. Τα φαινόμενα στις πεδινές περιοχές θα είναι παροδικά ενώ στις ορεινές θα είναι πιο αξιόλογα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί πρόσκαιρη μπόρα με γρήγορη βελτίωση πριν από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και σταδιακά πρώτα στα θαλάσσια και μετά το μεσημέρι και στα πεδινά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και στην περιοχή Αγχιάλου από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 28.

Σημαντική επισήμανση!!

Τοπικές προγνώσεις για κάθε χωριό και κάθε πόλη δεν υπάρχουν τη θερινή περίοδο λόγω της τοπικότητας των καταιγίδων.

+++++++++++++++

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *