Που θα σημειωθούν φαινόμενα την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022. Αναλυτικός χάρτης και εκτίμηση.

Απομεινάρια της ψυχρής λίμνης που πέρασε τις προηγούμενες μέρες από τη χώρα μας θα δώσουν και σήμερα σποραδικές καταιγίδες σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Στο επίπεδο 1 είναι αρκετά τμήματα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Μακεδονίας της Θράκης και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας όπου θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Επισημαίνεται ότι στο επίπεδο 1 βρίσκεται και η Αττική και τμήμα της Εύβοιας όπου το ξημέρωμα και τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες που γρήγορα θα σταματήσουν.

Τέλος στο επίπεδο 2 στο οποίο τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα και μεγαλύτερης διάρκειας που καλύπτει τμήμα μεγάλο της Ηπείρου της Αιτωλοακαρνανίας της Μεσσηνίας και πιθανόν κάποια μικρά τμήματα της Ηλείας και της Αρκαδίας. Σε αυτές τις περιοχές είναι σημαντική η πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται αρκετά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν κάποιες καταιγίδες στο νομό Κιλκίς που διαλύομενες προς τα νότια πιθανό να επηρεάσουν και κάποια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης με βελτίωση το βράδυ.

Για το νομό Αττικής το ξημέρωμα και νωρίς το πρωί θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας που θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Για τη Θεσσαλία προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και στα βόρεια του νομού Λάρισας και θα εκδηλωθούν κάποιες σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας που θα είναι περισσότερες στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου. Για τα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα τη σημερινή μέρα δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *