Εκτίμηση βροχοπτώσεων για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

Εκτίμηση βροχοπτώσεων για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

Τρίτη 14 Ιουνίου.

Τοπικές βροχές στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά το εσωτερικό της Πελοποννήσου την ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα ορεινά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης Θεσσαλίας και κεντρικής Στερεάς.

Πιθανώς έντονα τα φαινόμενα στο εσωτερικό της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

 

Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στο εσωτερικό της Ηπείρου τη δυτική και κεντρική Στερεά το εσωτερικό της Πελοποννήσου και ενδεχομένως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Πιθανώς αξιόλογα φαινόμενα στο εσωτερικό της Πελοποννήσου.

 

Πέμπτη 16 Ιουνίου.

Τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της εσωτερικό της Πελοποννήσου και πιθανόν σε κάποια άλλα ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

 

Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Τοπικές μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας το απόγευμα στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία το εσωτερικό της Πελοποννήσου και τη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα.

 

Σάββατο 18 Ιουνίου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα τις Σποράδες και πιθανόν και στα νησιά του Ιονίου. Τα φαινόμενα αυτή τη στιγμή  δεν φαίνεται να είναι έντονα.

 

Κυριακή 19 Ιουνίου.

Δεν είναι ότι φαινόμενα στη χώρα εκτός ίσως από λίγα μεμονωμένα στα βουνά της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.

 

Δευτέρα 20 Ιουνίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα.

 

Τρίτη  21 Ιουνίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενο στη χώρα.

 

Τετάρτη 22 Ιουνίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα.

 

Πέμπτη 23 Ιουνίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενο στη χώρα.

 

Παρασκευή 24 Ιουνίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενο στη χώρα.

 

Σάββατο 25 Ιουνίου.

Δεν αναμένουν τα φαινόμενα στη χώρα.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Όπως είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο οι βροχές και καταιγίδες αυτών των ημερών είναι έντονες και θα καλυφθεί ο μέσος όρος βροχόπτωσης για το μήνα σε μεγάλο μέρος των ηπειρωτικών τμημάτων και πιθανόν και κάποιων νησιών του Ιονίου. Αν και θα υπάρξει σχετική βελτίωση του καιρού τις επόμενες μέρες η αστάθεια θα παραμείνει τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως σε τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας έως και τις 17 του μήνα. Στις 18 του μήνα φαίνεται μία σύντομη διαταραχή που θα δώσει  φαινόμενα σε μεγάλο μέρος και πάλι της ηπειρωτικής χώρας. Ο καιρός όμως από τις 19 θα βελτιωθεί σημαντικά και φαίνεται να παραμένει καλός με μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας έως και τις 25 του μήνα.

Μείνετε συντονισμένοι για ότι νεότερο μέσα από τα άρθρα του weather group.gr

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *