Ύψος βροχής από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς της Θεσσαλίας 10 Ιουνίου..

Σημαντική η κακοκαιρία που ενέσκηψε στην χώρα μας αλλά και στην Θεσσαλία ειδικότερα. Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό δεν είναι κάτι το πολύ συνηθισμένο για τη θερινή περίοδο αλλά όπως και να έχει δεν δημιουργεί τις καταστροφές που δημιουργούν συνήθως οι χαλαζοπτώσεις. Έτσι λοιπόν χωρίς τρομολαγνεία μεγάλα λόγια και πανικό δώσαμε τη σωστή εικόνα του καιρού για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τονίσαμε ότι οι βροχοπτώσεις θα είναι μεγάλες αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει ο κόσμος να φοβηθεί κάποιες ακραίες καταστάσεις που έχουμε ζήσει στο πρόσφατο παρελθόν.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας σημειώθηκαν βροχές περίπου ολόκληρου του μήνα σε μια μέρα για τις περισσότερες περιοχές του νόμου όπως και για πάρα πολλές περιοχές της Ηπείρου της Μακεδονίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της βορειοδυτικής Πελοποννήσου τμημάτων της Θράκης και νησιών του Ιονίου.

Έως τις 20:30 το βράδυ οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς στη Θεσσαλία τους βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.

 

Για όλη τη χώρα βλέπετε το ύψος της βροχής  μέσα από τους 450 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών. Να τονίσουμε ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που πλησίασαν τα 80 με 100 χιλιοστά σημειώθηκαν σε τμήματα του νομού Ξάνθης στη Θάσο και σε ορεινά τμήματα της Δράμας της Καβάλας της Άρτας της Πρέβεζας ενώ σε πιο χαμηλά αλλά υψηλά για την εποχή επίπεδα κυμάνθηκαν στις προαναφερθείσες περιοχές πιο πάνω.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *