Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 11-13/6/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την Εύβοια τη δυτική Πελοπόννησο και το ανατολικό Αιγαίο αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στο εσωτερικό και καταιγίδες στα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα το ξημέρωμα. Σταδιακά προς το μεσημέρι η αστάθεια θα αυξηθεί σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα και θα εκδηλωθούν και πάλι τοπικές μπόρες στα πεδινά και λίγες καταιγίδες φαινόμενα που πρόσκαιρα θα επηρεάσουν και τμήματα του ανατολικού και βορείου Αιγαίου και το εσωτερικό της Κρήτης μικρής έντασης και διάρκειας. Ανεπηρέαστα θα είναι τα Δωδεκάνησα Κυκλάδες και το μεγαλύτερο μέρος των νησιών του Ιονίου. Από αργά το απόγευμα και προς τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές εκτός από παραθαλάσσια τμήματα της Χαλκιδικής της Καβάλας της Θράκης και της Εύβοιας όπου κάποια λίγα φαινόμενα ενδέχεται να επιμείνουν. Επισημαίνεται ότι τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Η πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις έγκειται κυρίως για τα παραθαλάσσια τμήματα και πολύ λιγότερο για τα ηπειρώτικα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ όπως και στο Θερμαϊκό ενώ στα υπόλοιπα πελάγη αρχικά νότιοι 5 με 6 και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα της χώρας ενώ πρόσκαιρα στην ανατολική Ρόδο θα φτάσει τους 28.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες το ξημέρωμα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και στις Σποράδες και πιθανόν γύρω από τον Όλυμπο και τα Χασιά αλλά ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί και πάλι και θα εκδηλωθούν αυτή τη φορά τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες πρώτα στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας και πρόσκαιρα και σε πεδινά τμήματα με κίνηση προς το νομό Μαγνησίας όπου τα φαινόμενα θα σβήνουν. 

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά γενικά βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις αλλά και ανοίγματα στον καιρό αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθεί τοπική  μπόρα στην πόλη ή στα βόρεια και δυτικά της πόλης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια βορειοδυτικοί 5 μποφόρ αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε βορειοδυτικούς 4 μποφόρ στο εσωτερικό και 5 με 6 στα θαλάσσια και τις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 έως 25.

++++++++++++++++++++

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα ανατολικά της Θεσσαλίας στις Σποράδες την ανατολική Εύβοια και πρόσκαιρα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές μπόρες. Σταδιακά πριν από το μεσημέρι αστάθεια θα αυξηθεί και πάλι σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση προς το βράδυ που θα σταματήσουν σε όλη τη χώρα. Ανεπηρέαστα θα παραμείνουν τα περισσότερα τμήματα των νησιών του Ιονίου και τα παραθαλάσσια της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά μόνο σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα με τα εντονότερα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 και στο Ιόνιο και 7 μποφόρ κατά περιόδους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και ως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες όχι μόνο στα ορεινά αλλά πρόσκαιρα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Δεν αποκλείεται πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν αυτή τη φορά και στις Σποράδες. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι γενικά μέτρια κυρίως στις περιοχές των εντονότερων φαινομένων.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης τοπικής καταιγίδας στην πόλη και τις γύρω περιοχές με γρήγορη βελτίωση πριν από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση και 2-4 στα πεδινά αλλά από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 3 μποφόρ στις πεδινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχίαλο από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 28.

+++++++++++

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 – Αγίου Πνεύματος.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη όπου δεν αποκλείονται λίγες τοπικές μπόρες τις πρωινές ώρες με βελτίωση.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις καθώς και στο εσωτερικό της Κρήτης και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας με βελτίωση πριν από το βράδυ. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου. Επισημαίνεται ότι τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στα πελάγη με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 32 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα για ακόμα μία μέρα θα αυξηθούν οι νεφώσεις πρώτα στα ορεινά όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κάποιες από τις οποίες φαίνεται να επηρεάζουν και τα πεδινά τμήματα όλης της Θεσσαλίας και πιθανόν τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες με γρήγορη βελτίωση πριν από το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης καταιγίδας στην πόλη ενώ μεγαλύτερη είναι στη γύρω ημιορεινή και ορεινή περιοχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και πρόσκαιρα το μεσημέρι και 5 με εξασθένηση το βράδυ και από μεταβλητές διευθύνσεις 2 μποφόρ στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και της περιοχή Αγχιάλου από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 29.

Σημαντική επισήμανση!!

Τοπικές προγνώσεις για κάθε χωριό και κάθε πόλη δεν υπάρχουν τη θερινή περίοδο λόγω της τοπικότητας των καταιγίδων.

+++++++++++++++

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 11-13/6/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

  1. Ευγενία says:

    Για να δούμε θα βρέξει σε εμάς εδώ.Μέχρι τώρα τίποτα! Ευχαριστούμε Βασίλη καλή επιτυχία στις προγνώσεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *