Περιοχές καταιγίδων για αύριο Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 μαζί με χάρτη.

Βαρομετρικό χαμηλό στο κεντρικό Αιγαίο με κέντρο 1004 κινείται ανατολικά νοτιοανατολικά και εξασθενεί. Σημαντικές βροχές και καταιγίδες θα συνεχίσουν να δέχονται τμήματα της κεντρικής ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσα στη νύχτα κατά τόπους ισχυρά με φόβο τοπικών πλημμυρών.

Όπως βλέπετε με το επίπεδο κινδύνου 2 συμπεριλαμβάνονται οι νόμοι Σερρών Δράμας Καβάλας στα ανατολικά της Χαλκιδικής Ξάνθης Ροδόπης Έβρου και η νήσος Θάσος και Λήμνος. Μεγάλη προσοχή για το επόμενο 24ωρο αφού τα φαινόμενα θα είναι μεγάλης διάρκειας και κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλάζι η ισχυρούς ανέμους.

Το ένα αίτιο θα απομακρυνθεί όπως είπαμε πιο πάνω αλλά οι ψυχρές αέριες μάζες οι οποίες θα λιμνάσουν για λίγο πάνω από τη χώρα μας θα δημιουργήσουν και πάλι συνθήκες αστάθειας το μεσημέρι και το απόγευμα.  Έτσι το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας κάποιων νησιών του ανατολικού Αιγαίου αλλά και το εσωτερικό κυρίως της Κρήτης θα δώσουν τοπικές μπόρες και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα πιθανόν να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από ελαφρές χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Τα φαινόμενα πάντως στην αυριανή μέρα θα σημειωθούν μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και ο καιρός το βράδυ θα βελτιωθεί.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί με κατά τόπους βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αύριο ενώ κατά τη διάρκεια το ξημερώματος τα φαινόμενα θα είναι λιγοστά. Θα επηρεαστεί κατά περιόδους και η πόλη κυρίως τις μεσημεριανές ώρες ενώ αργά το βράδυ ο καιρός θα σημειώσει σταδιακή βελτίωση.

Για την περιοχή της Αττικής η αυριανή μέρα θα ξεκινήσει σχετικά βελτιωμένη αλλά πριν από το μεσημέρι έως τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθεί μπόρα και καταιγίδα που φαίνεται να καλύπτει τις περισσότερες περιοχές του νόμου αλλά και την πόλη. Υπαρκτή η πιθανότητα τοπικής χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων όποτε χρειάζεται μία σχετική προσοχή σε αυτόν τον πολυπληθή νομό αύριο.

Για τη Θεσσαλία προβλέπεται σχετικά καλός καιρός στις αμέσως επόμενες ώρες με κάποια φαινόμενα στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα της Θεσσαλίας το ξημέρωμα. Σταδιακά όσο προχωράμε προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα μετακινηθεί στο εσωτερικό της πεδιάδας όπου θα υπάρξουν τοπικές βροχές και καταιγίδες και στους 4 νομούς. Αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια και αφορά και τις ορεινές και τις πεδινές περιοχές.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *