Που θα σημειωθούν φαινόμενα την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022. Αναλυτικός χάρτης και εκτίμηση.

Συνεχίζεται η αστάθεια και τη σημερινή μέρα αφού διαταραχή θα βρεθεί πάνω από τα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας τις μεσημεριανές ώρες. Ο συνδυασμός με τις θερμότερες αέριες μάζες που θα έχουμε εκείνες τις ώρες θα δώσουν και πάλι αξιόλογες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους.

 

Όπως βλέπετε στο χαρτη που ετοιμάσαμε για σας τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν σε μεγάλο μέρος της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της δυτικής Πελοποννήσου των νησιών του βορείου κυρίως Ιονίου και τοπικά στον Έβρο και σε κάποια μικρά άλλα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Πελοποννήσου (επίπεδο 1).

Τα φαινόμενα φαίνεται να είναι πιο έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα αρκετών νομών της Θεσσαλίας της Ηπείρου της Μακεδονίας και στον Έβρο όπως βλέπετε στο χρωματισμό επιπέδου 2. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι πολύ μεγάλη αρχικά στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα και το μεσημέρι και το απόγευμα και στα ηπειρωτικά

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται άστατος καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες αργά το απόγευμα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές του νόμου και πολύ πιθανόν και την πόλη. Φαινόμενα κατά τόπους αξιόλογα θα σημειωθούν και προς την περιοχή της Χαλκιδικής στα ορεινά αυτής αλλά και σε μεγάλο μέρος του νομού Κιλκίς.

Για το νομό Αττικής προβλέπεται καλύτερος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στην Πάρνηθα που δεν αποκλείεται να σημειωθεί μπόρα μικρής διάρκειας.

Για τη Θεσσαλία ο καιρός θα ξεκινήσει αίθριος αλλά και πάλι μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας του Ολύμπου του Κισσάβου και των Χασίων ενώ πρόσκαιρα αργά το απόγευμα θα επηρεαστούν και πεδινά τμήματα κυρίως του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και ενδεχομένως αργά το απόγευμα προς το βράδυ και τα παραθαλάσσια τμήματα αυτών των νόμων. Στις Σποράδες δεν αναμένονται φαινόμενα.

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *