Που θα σημειωθούν φαινόμενα την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022. Αναλυτικός χάρτης και εκτίμηση.

Συνεχίζει να περιστρέφεται το βαρομετρικό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα τη δυτική Μαύρη Θάλασσα με αποτέλεσμα να μεταφέρει ασταθείς αέριες μάζες πάνω από την περιοχή της χώρας μας αλλά και της βαλκανικής γενικότερα.

Αποτέλεσμα και πάλι τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από την περιοχή των Σερρών και της Καβάλας έως την περιοχή των Ιωαννίνων και από κει ως την περιοχή της Βοιωτίας και της Λακωνίας όπως βλέπετε και στο χάρτη με το επίπεδο 1.

Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας στην Πίνδο δηλαδή και τις γύρω ημιορεινές και ορεινές περιοχές θα εκδηλωθούν πιο έντονα φαινόμενα κυρίως το απόγευμα όπως βλέπετε με τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 2. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου και τις γύρω περιοχές είναι μέτρια έως μεγάλη. Αντίθετα όσο πλησιάζουμε στα πεδινά και τα παραθαλάσσια τμήματα αυτή μικραίνει τη σημερινή ημέρα.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης προβλέπονται τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην περιοχή του Χορτιάτη ενώ τοπικά φαινόμενα φαίνεται να επηρεάζουν τις περισσότερες περιοχές του κεντρικού και ανατολικού νομού με βελτίωση αργά το βράδυ.  Θα επηρεαστούν τοπικά και τμήματα βόρεια της Θεσσαλονίκης στο νομό Κιλκίς αλλά και τμήματα της Χαλκιδικής κυρίως στο εσωτερικό.

Για την περιοχή της Αττικής δεν αναμένονται φαινόμενα τη σημερινή ημέρα εκτός ισως από κάποια παροδική μπόρα στα δυτικά ορεινά του νόμου.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας θα σημειωθούν έως και το μεσημέρι κάποιες λίγες μεμονωμένες μπόρες στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας ενώ στη συνέχεια το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα αυξηθεί σε όλα τα ορεινά τμήματα της περιφέρειας όπου και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Πίνδο θα είναι έντονα και ενδέχεται για λίγο να επηρεαστούν και λίγα πεδινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας του Παλαμά της Ελασσόνας του Τυρνάβου της Καλαμπάκας και ενδεχομένως της Αγίας του Πηλίου και της Όθρυς. Μικρή πιθανότητα επηρεασμού και της πόλης της Λάρισας και του Βόλου με φαινόμενα πολύ μικρής έντασης και διάρκειας.

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *