Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 7-8/6/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία τοπικές νεφώσεις με σποραδικές μπόρες ή και λίγες καταιγίδες ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Σταδιακά πριν από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αρχίσουν να επεκτείνονται και στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης στην κεντρική Στερεά στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και της Ηπείρου και πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες σχεδόν τις περιοχές εκτός από την κεντρική και ανατολική Μακεδονία που λίγα φαινόμενα πιθανόν να επιμείνουν έως αργά το βράδυ. Επισημαίνεται ότι τα πιο αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της ανατολικής Θεσσαλίας. Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης  σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της ανατολικής Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 2 με 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά Ηπειρώτικα τα νησιά του Αιγαίου και ως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τα νησιά του Ιονίου τη δυτική Πελοπόννησο τη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές μπόρες τις πρωινές ώρες στις Σποράδες τα παραθαλάσσια τμήματα των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας ενώ σταδιακά όσο πάμε προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα μεταφερθούν στο εσωτερικό της πεδιάδας. Τα φαινόμενα κυρίως στον Κίσσαβο τον Όλυμπο το Μαυροβούνι και το Πήλιο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Αργά το απόγευμα προς το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν σχεδόν σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας. Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης κυρίως στα ανατολικά ορεινά τμήματα και τις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με λίγες τοπικές μπόρες και διαστήματα ηλιοφάνειας έως και το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια η πιθανότητα για κάποια αξιόλογη καταιγίδα αυξάνεται. Προς τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 28.

++++++++++++

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στη Μακεδονία και τα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς και υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα αυτών των περιοχών να σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες.Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλα τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες με βελτίωση αργά το βράδυ. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της δυτικής Μακεδονίας. Μέτρια πιθανότητα χαλαζοπτωσεων κυρίως στις περιοχές που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 4 μποφόρ στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση και στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά γενικά βελτιωμένος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες που θα είναι περισσότερες στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας πρώτα στα ορεινά και στη συνέχεια και σε πεδινές περιοχές ενώ αργά το απόγευμα προς το βράδυ τα φαινόμενα θα μετακινηθούν και στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν παντού. Μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθεί καταιγίδα με βελτίωση αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ κατά περιόδους σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 29.

 

Σημαντική επισήμανση!!

Τοπικές προγνώσεις για κάθε χωριό και κάθε πόλη δεν υπάρχουν τη θερινή περίοδο λόγω της τοπικότητας των καταιγίδων.

+++++++++++++++

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *