Εκτίμηση βροχοπτώσεων για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

Εκτίμηση βροχοπτώσεων για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022.

Βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Στερεά τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη Και πιθανόν σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και ορεινών της Αχαΐας.

Αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία στα ορεινά της Ηπείρου της ανατολικής Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Μακεδονίας.

 

Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο τη δυτική και κεντρική Στερεά τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πιθανώς έντονα θα είναι τα φαινόμενα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη Μακεδονία τη Θράκη και ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και πιθανόν της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

 

Σάββατο 11 Ιουνίου.

Βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη τη Στερεά Ελλάδα την Πελοπόννησο την Ήπειρο τις Σποράδες στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και τα ορεινά της Κρήτης.

Ενδεχομένως έντονα θα είναι σε ορεινά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανόν της ανατολικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και Εύβοιας.

 

Κυριακή 12 Ιουνίου.

Βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και δυτική Στερεά το εσωτερικό της Πελοποννήσου τα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και το εσωτερικό της Κρήτης.

Ενδεχομένως αξιόλογα θα είναι στα βουνά στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.

 

Δευτέρα 13 Ιουνίου.

Λίγες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Στερεά το εσωτερικό της Πελοποννήσου στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

 

Τρίτη 14 Ιουνίου.

Λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως της Ηπείρου της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της Πελοποννήσου και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

 

Πέμπτη 16 Ιουνίου.

Πιθανόν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα.

 

Σάββατο 18 Ιουνίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα.

 

Κυριακή 19 Ιουνίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενο στη χώρα.

 

Δευτέρα 20 Ιουνίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά στοιχεία σημαντικό κύμα αστάθειας θα  επικρατήσει σχεδόν σε όλη τη χώρα αρχίζει γενομένης από τα βόρεια επεκτεινόμενη και σε άλλα τμήματα από τις 7 του μήνα η οποία φαίνεται να διαρκεί κατά περιόδους έως και τις 12 Ιουνίου. Δύο ή τρεις θα είναι οι διαδοχικές ψυχρές λίμνες που θα μας επηρεάσουν. Από κει και πέρα δεν φαίνεται καμία αξιόλογη αλλαγή του καιρού και τα φαινόμενα θα σταματήσουν να υφίστανται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο Θέρμης εισβολής στη χώρα μας από τις 14 με 15 του μήνα και μετά που δεν γνωρίζουμε ακόμα ένταση και διάρκεια. Όπως είπα και σε προηγούμενο άρθρο μέσα στη βδομάδα που διανύουμε θα σημειωθούν αξιόλογες βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με πιθανότητα πολλές περιοχές να ξεπεράσουν τις κανονικές για το μήνα τιμές χαρακτηριζόμενος έτσι ο μήνας ως βροχερός όπως ακριβώς τα έχουμε πει στη μακροπρόθεσμη  Ιουνίου τις τελευταίες μέρες του Μαΐου.

Μείνετε συντονισμένοι για ότι νεότερο μέσα από τα άρθρα του weather group.gr

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *