Που θα σημειωθούν φαινόμενα την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022. Αναλυτικός χάρτης και εκτίμηση.

Διαταραχή από τη βορειοανατολική Ευρώπη θα κινηθεί προς τη χώρα μας αλλάζοντας σημαντικά τον καιρό την αυριανή ημέρα κυρίως στα βορειοανατολικά της χώρας.

Όπως βλέπετε και στον χάρτη βαρομετρικών συστημάτων είναι εμφανής η διαταραχή που κινείται από τη Μαύρη θάλασσα προς τη Θράκη με αποτέλεσμα από τις μεσημβρινές ώρες κιόλας να επηρεαστεί σημαντικά το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Σταδιακά τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να περιορίζονται στην περιοχή της Θράκης και να μετακινούνται δυτικότερα επηρεάζοντας και πολλά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα.

Σποραδικές καταιγίδες μικρότερης έντασης και διάρκειας θα σημειωθούν και στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου των Σποράδων και πιθανόν του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Επισημαίνεται ότι δυτικότερα της Πίνδου τα φαινόμενα θα είναι ελάχιστα έως καθόλου αφου αυτή η διαταραχή δεν φαίνεται να κινείται καθόλου προς αυτές τις περιοχές.

Επισημαίνεται ότι η είσοδος της διαταραχής θα συμπέσει με τις θερμές ώρες της ημέρας με αποτέλεσμα ειδικά στους νομούς της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης η πιθανότητα χαλαζόπτωσης να είναι πολύ μεγάλη.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης ο καιρός θα αλλάξει από νωρίς το μεσημέρι με τοπικές διάσπαρτες καταιγίδες οι οποίες φαίνεται ότι αργότερα προς το απόγευμα και το βράδυ θα καλύψουν μεγάλο μέρος του νομού αλλά και της πόλης και πιθανόν να είναι ισχυρές. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης πολύ μεγάλη.

Για την περιοχή της Αττικής ο καιρός θα ξεκινήσει καλός αλλά τις απογευματινές κυρίως ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται για λίγο να επηρεάσουν και το κέντρο της  Αθήνας. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης μέτρια.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από νωρίς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν περισσότερο τον κεντρικό και ανατολικό κομμάτι του νόμου και λιγότερο τους νόμους Τρικάλων και Καρδίτσας. Υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα σε κάποια ορεινά τμήματα του Ολύμπου του Κισσάβου του Πηλίου και της Όθρυς να είναι ισχυρά. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης πολύ μεγάλη.

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *