Που θα σημειωθούν φαινόμενα την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022. Αναλυτικός χάρτης και εκτίμηση.

Συνεχίζεται η περιορισμένη αστάθεια και την αυριανή ημέρα.

Όπως βλέπετε και στο χάρτη που ετοιμάσαμε για σας απομεινάρια ψυχρής λίμνης θα δώσουν τις θερμές ώρες της ημέρας μεμονωμένες καταιγίδες σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα των νομών Σερρών Δράμας Ξάνθης Ροδόπης Έβρου Καβάλας Χαλκιδικής Φλώρινας Καστοριάς Γρεβενών Ιωαννίνων Τρικάλων Πρέβεζας Καρδίτσας Ευρυτανίας Αιτωλοακαρνανίας Φωκίδας Βοιωτίας Μεσσηνίας Ηλείας Αρκαδίας Λακωνίας και στη Ρόδο.

Τα φαινόμενα θα είναι πολύ σύντομα και δεν φαίνεται να δημιουργούν προβλήματα.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά προς την περιοχή της Χαλκιδικής.

Για την περιοχή της Αττικής δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας αναμένονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου και ενδεχομένως στην Όθρυ πολύ μικρής έντασης και διάρκειας.

Να τονίσουμε ότι θερμοκρασία την αυριανή ημέρα σε κάποιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα ξεπεράσει τοπικά και τους 36/37 βαθμούς Κελσίου από την κεντρική Μακεδονία έως και την Πελοπόννησο.

Από τη Δευτέρα φαίνεται να μπαίνουμε σταδιακά και κυρίως από τα βόρεια σε πιο έντονη αστάθεια με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα.  Ενημερωθείτε σε επόμενο άρθρο για την εξέλιξη αυτή.

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου
Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος
e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr
Προφίλ facebook
Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *