Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 4-6/6/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 4 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο τη Θεσσαλία την Μακεδονία και το βόρειο κομμάτι της Στερεάς και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά και πιθανόν σε χαμηλότερα υψόμετρα του νομού Ιωαννίνων μικρής έντασης και διάρκειας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειο βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί από 15 έως 37 βαθμούς Κελσίου στη δυτική χώρα έως 34 με 36 στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα και 29 με 32 στα νησιωτικά του Ιονίου και του Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας έως και το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και τα βόρεια της Λάρισας και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας στα ορεινά κυρίως τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Καλαμπάκας Ελασσόνας και Τυρνάβου με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα στα γύρω ορεινά και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά γύρω από την Ελασσόνα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες αρχικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ με εξασθένηση ενώ το απόγευμα θα αναπτυχθεί μία νοτιοανατολική αύρα και στα θαλάσσια και τα πεδινά 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία  σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 34 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 30.

++++++++++++++++++

Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Θράκη και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες μικρής έντασης και διαρκείας με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 μποφόρ με εξασθένηση στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 μποφόρ και στα ηπειρωτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 15 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και έως 31 με 34 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες; προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Πίνδο τον Όλυμπο την Όθρυ και τα όρη του Zάρκου.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα άνευ σημασίας στον Όλυμπο και τα όρη του Τυρνάβου.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθεί μία νοτιανατολική αύρα στα θαλάσσια και τα ηπειρωτικά 2 με 4 μποφόρ και ένας βοριάς στα βόρεια ορεινά με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία  σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 36 και πιθανόν 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στα πεδινά της Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++++

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αλλά στην Θράκη τη Μακεδονία την Ήπειρο τη Θεσσαλία και αργότερα και στο μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και μπόρες μικρής έντασης και διαρκείας ενώ σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι ισχυρά  και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους αλλά και χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και μεταβλητοί 2 με 3 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές του Ιονίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα νησιώτικα τμήματα της χώρας ενώ σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας στα πεδινά και τα παραθαλάσσια τμήματα ενώ στην Πίνδο τα Χάσια και την περιοχή του Ολύμπου πιθανόν να είναι έντονα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες στην ευρύτερη περιοχή που πιθανόν να επηρεάσουν και την πόλη το απόγευμα με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθεί ένας ανατολικός νότιο-ανατολικός άνεμος 3-4 μποφόρ στις Σποράδες και το εσωτερικό και γύρω στα 5 μποφόρ στα ανοιχτά του Θερμαϊκού.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα αρχικά θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 33 αλλά από το απόγευμα με τα φαινόμενα θα αρχίσει να σημειώνει σημαντική πτώση.

+++++++++++++

Σημαντική επισήμανση!!

Τοπικές προγνώσεις για κάθε χωριό και κάθε πόλη δεν υπάρχουν τη θερινή περίοδο λόγω της τοπικότητας των καταιγίδων.

+++++++++++++++

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *