Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/6/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κυρίως στη Μακεδονία τις Σποράδες την ανατολική Στερεά την Εύβοια και τη Θράκη. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που αργά το απόγευμα θα επηρεάσουν και πεδινά τμήματα των νόμων Δράμας Σερρών Ξάνθης Θεσσαλονίκης Καστοριάς Κοζάνης Γρεβενών Φλώρινας και ενδεχομένως Τρικάλων Καρδίτσας Φθιώτιδας Αρκαδίας. Ευνοείται η εκδήλωση χαλαζόπτωσης ιδιαίτερα στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 6 μποφόρ στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 2 με 3 και στα ηπειρωτικά ανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Πίνδου των Χασίων και του Ολύμπου που δεν αποκλείεται αργά το απόγευμα να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Καλαμπάκας Παλαμά Ελασσόνας και Τύρναβου. Ευνοείται η εκδήλωση χαλαζόπτωσεων κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα που προαναφέρθηκαν.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται πρόσκαιρη καταιγίδα η μπόρα στην πόλη ή στα δυτικά και βόρεια αυτής μικρής έντασης και διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2-4 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια τις Σποράδες και τη Μαγνησία από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++++

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν εκεί πρώτα κάποιες σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας. Αργά το απόγευμα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα κάποια από τα φαινόμενα να επηρεάσουν και χαμηλά υψόμετρα στους νομούς Ιωαννίνων Θεσπρωτίας Αρτας Πρέβεζας Τρικάλων Κιλκίς Χαλκιδικής Καβάλας Δράμας Σερρών Κιλκίς και Πέλλας. Τα φαινόμενα σε γενικές γραμμές θα είναι σύντομα και μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 6 και πιθανόν 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ηπειρωτικά γενικά ανατολικοί 2 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας και ως 30 με 32 στα νησιωτικά και τα ανατολικά προσήνεμα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες στην Πίνδο τα Χασιά που ενδεχομένως να επηρεάσουν για πολύ λίγο και κάποια χαμηλά υψόμετρα η πεδινά της περιοχής Καλαμπάκας Τρικάλων Καρδίτσας Παλαμά και Φαρσάλων. Τονίζουμε ότι τα φαινόμενα θα είναι αρκετά πιο ήπια από ότι τις τελευταίες ημέρες.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως δυτικά και βόρεια της πόλης όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες στα όρη του Ζάρκου και τον Όλυμπο.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και αργά το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 29.

+++++++++++++++

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας πολύ μικρής έντασης και διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 μποφόρ στο Ιόνιο βόρειοι 2 με 3 και στα ηπειρωτικά τμήματα βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και τις μεσημεριανές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 34/36 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και έως 29 με 32 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα και του Ιονίου και του Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Πίνδο και τα Χάσια και δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη μπόρα με πολύ γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ από μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 2 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 31.

Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι σχεδόν πάντα μεγάλη όταν υπάρχουν καταιγίδες.  Δεν χρειάζεται καν να το αναφέρουμε σε κάθε πρόγνωση.  Εξάλλου δεν προβλέπονται ακριβώς που θα αναπτυχθούν οι καταιγίδες και πού θα υπάρχει και χαλάζι.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *