Που θα σημειωθούν καταιγίδες στις 31 Μαΐου 2022. Αναλυτικός χάρτης και κείμενο προγνώσης για όλη τη χώρα

Αστάθεια τη σημερινή μέρα σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας όπως βλέπετε και στο χάρτη που ετοιμάσαμε για σας.

Μεγαλύτερες οι πιθανότητες για κάποια αξιόλογα φαινόμενα στους νόμους Σερρών Δράμας Καβάλας Ξάνθης και δευτερευόντως Κιλκίς Θεσσαλονίκης Ροδόπης και Έβρου.

Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν φαινόμενα κυρίως στη δυτική Μακεδονία όπου κατά τόπους θα επηρεαστούν πιθανόν και οι πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών ενώ από ότι φαίνεται και τα ορεινά τμήματα της Ημαθίας Πέλλας Πιερίας θα επηρεαστούν από κάποιες καταιγίδες.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας φαίνεται ότι θα καταφέρουν κάποιες από τις καταιγίδες της Πίνδου των Χασίων του Ολύμπου και του Κισσάβου και ενδεχομένως της Οθρυς και του Πηλίου να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας. Οι καταιγίδες στην περιοχή της Θεσσαλίας ειδικά στην πεδιάδα θα είναι σύντομες αλλά ποτέ δεν γνωρίζουμε αν θα συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους για λίγα λεπτά.

Κατεβαίνοντας νοτιότερα στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο οι καταιγίδες θα απασχολήσουν τα βουνά αυτών των περιοχών και κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα και όχι τόσο πολύ τις δυτικές περιοχές. 

Αξίζει να τονίσουμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να σημειωθούν κάποιες σύντομες καταιγίδες και στην Πάρνηθα και το όρος Πατέρας στο νομό Αττικής.

Στο νομό Θεσσαλονίκης θα σημειωθούν κάποιες καταιγίδες κυρίως στο Χορτιάτη και τα ανατολικότερα τμήματα του νόμου αλλά ποτέ κάποια πρόσκαιρη μπόρα δεν μπορεί να αποκλειστεί και για τις υπόλοιπες περιοχές.

Στη Θεσσαλία και πάλι το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές καταιγίδες και όλα τα προγνωστικά στοιχεία δεν αποκλείουν κάποιες από αυτές μικρής έντασης και διαρκείας να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα της περιοχής Τρικάλων Καλαμπάκας Καρδίτσας Παλαμά Φαρσάλων Λάρισας Αγιάς Τυρνάβου  Ελασσόνας και πιθανόν Αγχιάλου.

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *