Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 30 Μαΐου 2022. Δυναμική είσοδος στο καλοκαίρι με καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια τμήματα

 Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 30 Μαΐου 2022.

2 και 3 Ιουνίου.

> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα κοντά στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

4 έως 6 Ιουνίου.

46% πιθανότητα για καλοκαίρια αρχικά σε όλη τη χώρα ενώ στις 5 και 6 του μήνα θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία τη Θράκη και πιθανόν τα ορεινά της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της βόρειας Στερεάς. Θερμοκρασία αρχικά στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου αλλά θα πέσει σημαντικά στις 6 του μήνα όπου δεν θα ξεπερνά σε καμία περιοχή τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

37% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τοπικά στις 6 του μήνα και σε κάποια πεδινά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας. Θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κατά τόπους στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στις 6 του μήνα στα κεντρικά και ανατολικά και τους 37.

17% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με τοπικά φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη στις 5 και 6 του μήνα που πρόσκαιρα θα επηρεάσουν και κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Θερμοκρασία αρχικά υψηλή στους 34 με 35 βαθμούς αλλά θα σημειώσει σημαντική πτώση στις 5 του μήνα στα βόρεια και στις 6 σε όλη σχεδόν τη χώρα που δεν θα ξεπερνά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

7 έως 9 Ιουνίου.

38% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην Μακεδονία και τη Θράκη τις θερμές ώρες της ημέρας και πρόσκαιρα στα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου και πρόσκαιρα πιθανόν και σε κάποια νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά της Κρήτης. Θερμοκρασίες έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

35% πιθανότητα για λίγες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας αρχικά το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ στο τέλος της περιόδου θα σημειωθούν κάποιες καταιγίδες και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες κοντά στους 33 βαθμούς Κελσίου με μικρή άνοδο στο τέλος της περιόδου στους 34 με 35.

27% πιθανότητα για επηρεασμό της χώρας από ψυχρή λίμνη που θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο τη Μακεδονία και τη Θράκη και μετά τις 8 του μήνα και σε τμήματα της Θεσσαλίας της Στερεάς Ελλάδας και των ορεινών της Αττικής και της Πελοποννήσου. Θερμοκρασία αρχικά έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα με σταδιακή σημαντική κάμψη στις 8 και ακόμα περισσότερο στις 9 του μήνα από μεγίστη δεν θα ξεπερνά στα νότια τους 27 βαθμούς Κελσίου ενώ χαμηλότερη θα είναι στα βόρεια με τα περισσότερα φαινόμενα.

++++++++++++

10 έως 14 Ιουνίου.

Το γενικό μοτίβο του καιρού θα είναι η αστάθεια στην Μακεδονία και Θράκη τα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Κοντά στα σύνορα θα είναι τα φαινόμενα έντονα όπως και στην υπόλοιπη βαλκανική Χερσόνησο. Από το ύψος της νότιας Θεσσαλίας και νοτιότερα δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα. Θερμοκρασία έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας με μικρή πτώση μετά τις 12 του μήνα ενώ αντίθετα στα δυτικά θα είναι πολύ χαμηλότερη λόγω της επίδρασης των ψυχρών αέριων μαζών και δεν θα ξεπερνά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για την περίοδο 2 έως 3 Ιουνίου ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα μέ πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της βόρειας χώρας το μεσημέρι και τη θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Για το τριήμερο 4 με 6 Ιουνίου θα έχουμε προσέγγιση διαταραχής που θα δώσει κάποιες καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη και δευτερευόντως πιθανόν σε κάποια ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Θερμοκρασία αρχικά σε επίπεδο 34 με 36 βαθμούς Κελσίου με σημαντική πιθανότητα να πέσει στις 6 του μήνα σημαντικά στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα.

Για το τριήμερο 7 με 9 Ιουνίου θα έχουμε περιορισμένη αστάθεια κυρίως σε ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης και ενδεχομένως και λίγο νοτιότερα. Θερμοκρασίες γενικά στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν στη συνέχεια και λίγο υψηλότερη. Υπάρχει και ένα ποσοστό κοντά στο 27% για εκτεταμένη αστάθεια στη χώρα αλλά δεν είναι αυτό το βασικό σενάριο αυτή τη στιγμή.

Τέλος για την περίοδο 10 έως 14 Ιουνίου το γενικό μοτίβο του καιρού είναι ισχυρή κακοκαιρία στη βόρεια βαλκανική με πολλές βροχές / καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις ενώ φαίνεται ότι τμήμα της Μακεδονίας και της Θράκης θα επηρεαστούν από αυτά. Μεμονωμένα ή μικρής διάρκειας φαινόμενα θα σημειωθούν και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας ενώ από κει και νοτιότερα δεν αναμένονται σχεδόν καθόλου φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε καλοκαιρινά επίπεδα πάνω από τα κανονικά κοντά στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου  σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας ενώ στα δυτικά και βόρεια λόγω των φαινομένων αυτή θα πέσει σημαντικά και δεν θα ξεπερνά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *