Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 30-31/5/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022. 

Προβλέπεται στους νόμους Δράμας Καβάλας Ξάνθης τοπικές νεφώσεις με λίγες παροδικές μπόρες οι οποίες θα σταματήσουν το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες κυρίως στη δυτική χώρα και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία τη Θράκη την Ήπειρο και τα ορεινά της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και στα ορεινά κυρίως τμήματα της Ηπείρου. Ο καιρός από τις πρώτες απογευματινές ώρες θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα ηπειρωτικά από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ με στροφή σε νοτιοανατολικούς στο Ιόνιο 4 μποφόρ και στο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ιονίου όλη τη δυτική ηπειρωτική χώρα την Θράκη και το μεγαλύτερο μέρος των νησιών του Αιγαίου και ως 32-34 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας και υπάρχει μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στα γύρω βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα πεδινά το μεσημέρι ενώ από αργά το απόγευμα στα θαλάσσια θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί τα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++++

Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα και κάποιες ομίχλες κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Δεν αποκλείεται πρόσκαιρα λίγα φαινόμενα να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα των νόμων Καβάλας Δράμας Ξάνθης Ροδόπης και Έβρου με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα προς το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 2 μποφόρ στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο από δυτικές νοτιοδυτικές 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 32 βαθμούς Κελσίου στο Ιόνιο τα δυτικά ηπειρώτικα τη Θράκη και στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου και ως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία την κεντρική Μακεδονία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.

Θεσσαλία και τις Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά και ημιορεινά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια αθλήματα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 29.

Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι σχεδόν πάντα μεγάλη όταν υπάρχουν καταιγίδες.  Δεν χρειάζεται καν να το αναφέρουμε σε κάθε πρόγνωση.  Εξάλλου δεν προβλέπονται ακριβώς που θα αναπτυχθούν οι καταιγίδες και πού θα υπάρχει και χαλάζι.

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *