Που θα σημειωθούν καταιγίδες αύριο 29/5/2022- Χάρτης και εκτίμηση

Αυξάνεται η αστάθεια αύριο λόγω διαταραχής (trough) πού θα βρεθεί πάνω ακριβώς στην Ηπειρωτική χώρα αύριο το μεσημέρι όπως βλέπετε και στο χάρτη βαρομετρικών συστημάτων.

Ο χάρτης που ετοιμάσαμε πιο κάτω για σας δείχνει τις περιοχές ανάλογα με το χρωματισμό που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εκδηλωθούν αξιόλογες βροχές και καταιγίδες. Aρκετές περιοχές στο εσωτερικό της Ηπείρου σε όλους τους νομούς αλλά και στην περιοχή Κέρκυρας και  Αιτωλοακαρνανίας δίνουν υποψηφιότητα για αρκετές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Επίσης μεγάλο μέρος της δυτικής Μακεδονίας θα δεχθεί κάποιες διάσπαρτες βροχές και καταιγίδες που αυτές θα ειναι περισσότερες κυρίως στα ορεινά τμήματα του Βερμίου των Πιερίων και του Ολύμπου.

Για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας οι περιοχές της Έδεσσας και του Κιλκίς και πιθανόν κάποια  ορεινά τμήματα της Χαλκιδικής και των Σερρών θα δεχτούν κάποιες διάσπαρτες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας.

Στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα σημειωθούν πολύ λίγες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας προβλέπονται κάποιες σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας σε τμήματα των Τρικάλων της Καλαμπάκας του Ολύμπου της Ελασσόνας  του Τύρναβου της Λάρισας της Αγιάς της λίμνης Πλαστήρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Δεν αποκλείεται κάποιες μεμονωμένες μικρής έντασης και διάρκειας να αναπτυχθούν και σε κάποια αλλά πεδινά τμήματα του νομού Λάρισας Μαγνησίας και Τρικάλων.

Τέλος για την περιοχή της βορειοδυτικής Πελοποννήσου στο νομό Αχαΐας θα εκδηλωθούν κάποιες καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας, και πιθανόν και κάποιες στα βουνά της υπόλοιπης δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου.

Για την υπόλοιπη χώρα δεν θα σημειωθούν φαινόμενα.

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Που θα σημειωθούν καταιγίδες αύριο 29/5/2022- Χάρτης και εκτίμηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *