Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 27-29/5/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία τη Θράκη και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα της βόρειας Ηπείρου και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα του νομού Δράμας Ξάνθης Ροδόπης και αργά το βράδυ πιθανόν σε Κιλκίς και Σέρρες. Ο καιρός και σε αυτές τις περιοχές αργά το βράδυ θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές  βόρειοι ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας στην ανατολική Ρόδο και τη νότια Κρήτη και ως 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιώτικα τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Πίνδου τα Χάσια και τον Όλυμπο και δεν αποκλείεται σε αυτές τις περιοχές για πολύ λίγες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες μία νοτιοανατολική αύρα 2 με 3 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 34/35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 30.

++++++++++++++++

Σάββατο 28 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός  σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά κοντά στα σύνορα με πολύ γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το Αιγαίο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 12 έως 35 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα, ενώ σε τμήματα της Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου της ανατολικής Ρόδου και της νότιας Κρήτης θα φτάνει κατά τόπους στους 36/37 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά τις μεσημεριανές ώρες στην Πίνδο νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 31.

++++++++++++++++

Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αρχικά λίγες τοπικές νεφώσεις πού στη Μακεδονία πριν από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες κυρίως κοντά στα σύνορα με την Αλβανία και τα Σκόπια. Σταδιακά οι νεφώσεις αργά το απόγευμα θα αυξηθούν και στην Ήπειρο την Θεσσαλία στη δυτική και κεντρική Στερεά τα νησιά του Ιονίου και αργά το απόγευμα και στη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα των προαναφερθεισών περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν μόνο τοπικές νεφώσεις το απόγευμα χωρίς φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νοτιοανατολικοι 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς κελσίου σε όλη τη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου, έως 32 με 35 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τη Ρόδο τη βόρεια Κρήτη και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ορεινά και στη συνέχεια πρόσκαιρα και σε πεδινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα. Ο καιρός αργά το απόγευμα προς τις βραδινές ώρες θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται τις θερμές ώρες της ημέρας να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα με βελτίωση προς το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ αλλά τις μεσημεριανές ώρες στα πεδινά και τα ορεινά θα επικρατήσει ένας νοτιοδυτικός άνεμος έως 5 μποφόρ με εξασθένηση παντού προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό Τρικάλων και Καρδίτσας από 15 έως 29 βαθμούς στο νομό Λάρισας και την περιοχή ανήκει αλλού από 15 έως 32 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 28.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *