Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 25 Μαΐου 2022. Πρώιμο καλοκαίρι στα ανατολικά και νότια με αστάθεια στα δυτικά και βόρεια

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 25 Μαΐου 2022.

28 και 29 Μαΐου.

> 95% πιθανότητα αρχικά καλός καιρός ενώ στις 29 του μήνα τοπικές καταιγίδες στα νησιά του βορείου Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας της δυτικής βόρειας και νότιας Θεσσαλίας και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Θερμοκρασίες αρχικά έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά αλλά θα σημειώσει σημαντική πτώση στη δυτική Ελλάδα και μικρότερη στα ανατολικά.

+++++++++++++++

30 Μαΐου έως 1η Ιουνίου .

55% πιθανότητα για βελτιωμένος καιρός με πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Ηπείρου της Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασίες αρχικά έως 30 βαθμούς στα ανατολικά αλλά θα ανέβει στους 33 τις δύο επόμενες μέρες κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

45% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία και τμήματα της Θράκης καθώς και ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο από τους 31 στους 34 με 33 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

+++++++++++++++

2 έως 4 Ιουνίου.

46% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία αρχικά 32 με 33 και σταδιακά 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

39% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην αρχή στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια έως 34 βαθμούς λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

15% πιθανότητα για καλοκαιρία αρχικά αλλά τις 3 και 4 του μήνα θα αναπτυχθούν τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία την Ήπειρο τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες μεταξύ 34 και 36 βαθμών Κελσίου.

+++++++++++++

5 έως 9 Ιουνίου.

37% πιθανότητα για τοπική αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη δυτική Στερεά και πιθανόν σε νησιά του Ιονίου και ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία υψηλή θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ 32 έως 36 βαθμών Κελσίου τις περισσότερες μέρες με κάμψη στις 7 και 8 του μήνα.

63% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά αλλά στις 7 και 8 του μήνα θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Θερμοκρασίες σταδιακά από τους 32 με 34 στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 28-29 Μαΐου θα υπάρξει τοπική αστάθεια στην Ήπειρο το βόρειο Ιόνιο τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανόν και σε ορεινά κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας της Ηπείρου της υπόλοιπης Μακεδονίας της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία αρχικά υψηλή κοντά στους 35 με 36 βαθμούς θα πέσει κυρίως στην δυτική Ελλάδα που η πτώση θα είναι σημαντική.

Για το τριήμερο 30 Μαΐου έως 1η Ιουνίου ο καλός και ζεστός καιρός θα διατηρηθεί στις περισσότερες περιοχές ενώ κάποιες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα βουνά της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θράκης της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και λίγα στα πεδινά τμήματα κυρίως της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Θερμοκρασία από 30 με 31 θα φτάσει τοπικά σταδιακά τους 33-35.

Για το τριήμερο 2 Ιουνίου έως 4 Ιουνίου ο καιρός θα είναι πιο καλός με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες μόνο στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η θερμοκρασία συνεχίζεται σε κανονικά και λίγο υψηλότερα επίπεδα μεταξύ 32 και σταδιακά 35 και 36 βαθμών κελσίου.

Τέλος για την περίοδο 5 έως 9 Ιουνίου υπάρχει μία πιθανότητα πάνω από 60% να υπάρξουν μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Ηπείρου με τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα 33 με 36 βαθμών κελσίου. Κρατάμε όμως και ένα ποσοστό κοντά στο 40% που μας δίνει πιο εκτεταμένη αστάθεια ακόμα και σε πεδινά τμήματα των προαναφερθεισών περιοχών και με τη θερμοκρασία να σημειώνει κάμψη στις 7 και 8 του μήνα.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *