Μέτρια θερμή εισβολή για την εποχή στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας. Συνοπτική κατάσταση και χάρτες θερμοκρασίας

Αποκομμένο βαρομετρικό χαμηλό στην μέση τροπόσφαιρα Θα περιστρέφεται τις επόμενες μέρες στην κεντρική Μεσόγειο με αποτέλεσμα της μεταφοράς θερμών αέριων μαζών από τη Βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας.

Αποτέλεσμα θα είναι η σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας η οποία θα είναι ως και 10 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

https://www.tropicaltidbits.com/

Ετοιμάσαμε κάποιους χάρτες για σας που δείχνει τις μέγιστες θερμοκρασίες σε κάθε διαμέρισμα της χώρας τις επόμενες 4 ημέρες.

Σπεύδουμε Να τονίσουμε ότι στη δυτική Και βόρεια Ελλάδα καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου θα μιλάμε απλά για μία κανονική ζεστή της εποχής η οποία δύσκολα θα ξεπεράσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές.

Αντίθετα κάποια τμήματα της πεδινής Πελοποννήσου της δυτικής Στερεάς της ανατολικής Στερεάς και της Θεσσαλίας θα δώσουν θερμοκρασίες αρκετά υψηλές για την εποχή κατά μέσο όρο στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι περιοχές που περισσότερο θα επηρεαστούν από αυτή τη θερμή αλλά όχι πρωτοφανή εισβολή θα είναι τα πεδινά της Στερεάς Ελλάδας αφού αυτές οι περιοχές θα δουν τις θερμοκρασίες να παραμένουν σε αυτά τα υψηλά επίπεδα για όλο το τετραήμερο. Αντίθετα τα υπόλοιπα τμήματα που προαναφέρθηκαν θα έχουν μία κορύφωση μάλλον την Πέμπτη 26 του μήνα Ενώ από κει και μετά οι θερμοκρασίες θα πέσουν σταδιακά κυρίως στα δυτικά Και βόρεια τμήματα της χώρας.

Μπορείτε να δείτε Λοιπόν τις μέγιστες θερμοκρασίες ανά διαμέρισμα για τις επόμενες 4 μέρες  στους χάρτες που ακολουθούν.

 

 

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *