Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-26/5/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 24 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα στη δυτική Ελλάδα τις πρωινές ώρες. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στην Θράκη τη Μακεδονία και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στους νόμους Δράμας Καβάλας Σερρών Ξάνθης και ενδεχομένως Ροδόπης Κιλκίς Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Τα φαινόμενα θα είναι σύντομα και ο καιρός από αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης ειδικά στις ορεινές και ημιορεινές από τις προαναφερθείσες περιοχές είναι αυξημένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο δυτικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου νοτιοανατολικοί 2 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 34 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και έως 29 με 32 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά με πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στον Όλυμπο τα Χάσια και την Πίνδο. Ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ τις απογευματινές ώρες θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοι  2 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 33/34 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 30.

+++++++++++++++++

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους στις Κυκλάδες και τη βόρεια Ελλάδα νωρίς το πρωί. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι 3 με 4 μποφόρ ειδικά στα βόρεια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 35 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Ανατολική Πελοπόννησο και ως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.

Θεσσαλία τις Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Πίνδο τα Χάσια και τον Όλυμπο.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και αργά το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 15 έως 33/35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 31

++++++++++++++++++

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός αρχικά σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα πιθανόν τις πρωινές ώρες στη δυτική και βόρεια Ελλάδα. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία τη Θράκη και ενδεχομένως σε κάποιες ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες μόνο στα βουνά άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 13 έως 37 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία τις Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 15 έως 36/37 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 32.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *