Περιοχές καταιγίδων Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 +χάρτης

Παραμονή της διαταραχής πάνω από τη κεντρική και βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα εκ νέου ανάπτυξη αστάθειας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Όπως βλέπετε και στον χάρτη ετοιμάσαμε για σας αρκετές περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας της κεντρικής και ανατολικής Θεσσαλίας της βόρειας Εύβοιας θα δεχτούν τοπικές βροχές και καταιγίδες την αυριανή μέρα Δευτέρα 23 Μαΐου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Τοπικές καταιγίδες αναμένονται και σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης κυρίως μακριά από τη θάλασσα μικρής έντασης και διαρκείας.

Επισημαίνεται ότι την αυριανή ημέρα δεν ευνοούνται οι έντονες χαλαζοπτώσεις. Τοπικά όμως εκεί που θα εκδηλωθούν οι πυρήνες των καταιγίδων δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές χαλαζοπτωσεις μικρού μεγέθους κόκκου.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες πρώτα στα δυτικά του νομού ενώ δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να επεκταθούν για λίγο και στην πόλη αλλά και τα ανατολικότερα τμήματα αυτού. Ο καιρός από αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί.

Για την περιοχή της Αττικής προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Για την Θεσσαλία προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν και πάλι τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας. Ο καιρός και η Θεσσαλία θα βελτιωθεί από αργά το απόγευμα.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή την αυριανή ημέρα γιατί είναι πολύ πιθανόν τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες να πλησιάσουν και παραθαλάσσια τμήματα της Χαλκιδικής της Θεσσαλονίκης της Πιερίας της Λάρισας της Μαγνησίας της Εύβοιας.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *