Εκτίμηση βροχοπτώσεων για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

Εκτίμηση βροχοπτώσεων για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

Τρίτη 24 Μαΐου.

Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Τετάρτη 25 Μαΐου.

Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της δυτικής και ανατολικής Μακεδονίας.

 

Πέμπτη 26 Μαΐου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα.

 

Παρασκευή 27 Μαΐου.

Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Σάββατο 28 Μαΐου.

Τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία την Ήπειρο και τα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

Ενδεχομένως έντονα τα φαινόμενα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Κυριακή 29 Μαΐου.

Τοπικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη την Ήπειρο τη δυτική και κεντρική στερεά και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο και πιθανόν σε κάποια νησιά του Ιονίου.

Ενδεχομένως πιο αξιόλογα τα φαινόμενα στην Ήπειρο και τα βουνά της Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

 

Δευτέρα 30 Μαΐου.

Τοπικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας στη Μακεδονία τη Θράκη την Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Στερεά και πιθανόν στα βόρεια ορεινά της Πελοποννήσου και τα δυτικά και βόρεια ορεινά της Θεσσαλίας.

 

Τρίτη 31 Μαΐου.

Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Τετάρτη 1η Ιουνίου.

Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας κοντά στα σύνορα.

 

Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανές στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

 

Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα.

 

Σάββατο 4 Ιουνίου.

Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Κυριακή 5 Ιουνίου.

Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας κοντά στα σύνορα πολύ μικρής έντασης και διάρκειας.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία υπάρχει υποψία διαταραχής που θα επηρεάσει τη χώρα στις 28 με 31 Μαΐου κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα αυτής. Στη συνέχεια μία μικρή αστάθεια μπορεί να παραμείνει στα βουνά κυρίως της Βόρειας Ελλάδας αλλά δεν δείχνει να υπάρχει κάποια αξιόλογη νέα διαταραχή να μας επηρεάσει τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται καθόλη τη διάρκεια σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα με μία πτώση  μόνο το τετραήμερο των φαινομένων στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *