Περιοχές καταιγίδων αύριο Κυριακή 22 Μαΐου 2022 χάρτης

Ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια Βαλκάνια θα κινηθεί προς τη χώρα μας όπως βλέπετε και στο χάρτη βαρομετρικών Συστημάτων και θα επηρεάσει κυρίως τμήματα της Βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η ανάλυση των προγνωστικών στοιχείων δείχνει ότι το επίκεντρο των πιο αξιόλογων καταιγίδων θα είναι οι περιοχές των νομών Σερρών Δράμας Καβάλας Ξάνθης Ροδόπης και Έβρου όπου πιθανόν κάποιες από τις καταιγίδες να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση.

Δεύτερη περιοχή ενδιαφέροντος θα είναι οι περιοχές του Ολύμπου και των πέριξ περιοχών όπου και εκεί θα εκδηλωθούν καταιγίδες που πιθανώς στα ορεινά τμήματα να είναι ισχυρές.

Τέλος υπάρχει και μία περιοχή που δεν έχουμε σημειώσει στο χάρτη πέριξ της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής όπου Πιθανόν να αναπτυχθούν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες νομίζουμε ψάχνει πολύ μικρής έντασης και διάρκειας.

Για το νομό Αττικής δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Για το νομό Θεσσαλονίκης θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και υπάρχει μικρή πιθανότητα για σύντομες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο κεντρικό και ανατολικό κομμάτι του νόμου.

Για τη Θεσσαλία προβλέπεται αρχικά καλός και ζεστός καιρός το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες κυρίως στα Χασιά τον Όλυμπο και τον Κίσσαβο που πιθανό να επηρεάσουν και κάποια άλλα πεδινά τμήματα κυρίως του ανατολικού κομματιού της Θεσσαλίας με βελτίωση προς το βράδυ.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *