Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 20 Μαΐου 2022. Θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών με φόβο καταιγίδων στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 20 Μαΐου 2022.

23 και 24 Μαΐου.

80% πιθανότητα για τοπικές μπόρες και καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας σε Μακεδονία Θράκη Θεσσαλία βόρεια Στερεά. Θερμοκρασίες αρχικά στα επίπεδα των 30 βαθμών Κελσίου θα ανέβει σημαντικά στις 24 του μήνα στους 34 με 35.

20% πιθανότητα για μεμονωμένα φαινόμενα μόνο στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θερμοκρασία στους 32 βαθμούς Κελσίου θα ανέβει στις 24 του μήνα στους 34.

++++++++++++++

25 με 27 Μαΐου.

38% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης και αργότερα και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα το 35 με 37 βαθμών κελσίου σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

35% πιθανότητα για διαταραχή που στις 26 και 27 του μήνα θα δώσει λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της Θράκης. Θερμοκρασία αρχικά σε επίπεδα των 32 με 33 βαθμούς αλλά θα πέσει στους 27 με 29 στις 27 του μήνα.

27% πιθανότητα αρχικά για καλό καιρό αρχικά αλλά στις 26 και 27 του μήνα θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας στη Θράκη αλλά και νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου κατά τόπους ισχυρές. Θερμοκρασία κοντά στα επίπεδα των 33 με 36 βαθμών Κελσίου στις περισσότερες περιοχές με σταδιακή σημαντική κάμψη στις 27 του μήνα που στα ανατολικά και βόρεια τμήματα δεν θα ξεπερνά τους 24 με 25 βαθμούς και στα δυτικά τους 26 με 27.

++++++++++++++++

28 έως 30 Μαΐου.

36% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στα βουνά της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Ηπείρου και της Θράκης τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες κοντά στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

30% πιθανότητα για διαταραχή που θα επηρεάσει τα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο το εσωτερικό της Πελοποννήσου στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη βόρεια Στερεά και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανόν στη συνέχεια και τα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης με τοπικές μπόρες και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες αρχικά έως 33 βαθμούς Κελσίου αλλά θα πέσει σημαντικά και δεν θα ξεπερνά τους 26 με 27 ενώ στα ανατολικά τμήματα θα αγγίζει και πάλι τους 29-31.

19% πιθανότητα για αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στις 30 του μήνα κυρίως στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία τη δυτική Θεσσαλία τη βόρεια Στερεά και ενδεχομένως σε ορεινά κυρίως τμήματα των υπολοίπων περιοχών της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία αρχικά έως 32 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τμήματα και λίγο χαμηλότερη στα ανατολικά με σταδιακή πτώση στις 30 του μήνα στη δυτική Ελλάδα κυρίως και αργότερα στα βόρεια κατά 4 με 5 βαθμούς.

15% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής χώρας χαμηλότερη στο Αιγαίο και γύρω από αυτό.

+++++++++++++

31 Μαΐου έως 4 Ιουνίου.

28% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα βουνά της Μακεδονίας της Θράκης που θα επεκταθούν και σε πεδινά τμήματα ενώ σταδιακά κάποια φαινόμενα θα σημειωθούν κατά τόπους έντονα στις 2 και 3 Ιουνίου σε όλη σχεδόν την Ηπειρωτική χώρα αλλά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Θερμοκρασία αρχικά έως 32 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια τμήματα χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια με σημαντική πτώση στην κεντρική δυτική και βόρεια χώρα στις 2 του μήνα ενώ στις 3 του μήνα θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει σε επίπεδα των 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

26% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας αρχικά και βελτιωμένος καιρός στη συνέχεια ενώ από τις 3 του μήνα και μετά θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας δυτικής Θεσσαλίας και τμημάτων του βορείου Ιονίου μικρής έντασης και διαρκείας. Θερμοκρασία κοντά στους 25 με 28 βαθμούς αρχικά στα κεντρικά δυτικά και βόρεια με σταδιακή μικρή άνοδος στην ανατολική χώρα που δεν θα ξεπερνά ομως και πάλι τους 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά και βόρεια θα παραμείνει λίγο χαμηλότερη.

23% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τα υπόλοιπα ορεινά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας ενώ στις 3 και 4 του μήνα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου καθόλη τη διάρκεια της περιόδου.

23% πιθανότητα αρχικά καλό καιρό αλλά στις 3 και 4 του μήνα θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια με μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια στις 2 και 3 του μήνα όπου κατά τόπους θα φτάνει τους 30 με 34 βαθμούς με κάμψη στη συνέχεια.

++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ

Για το διήμερο 23 και 24 Μαΐου οι περισσότερες πιθανότητες δείχνουν αλλαγή του καιρού με τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και πιθανόν τη βόρεια Στερεά και βελτίωση στη συνέχεια. Η θερμοκρασία αρχικά κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου για να ανέβει σημαντικά στη συνέχεια στους 34 με 35.

Για το τριήμερο 25 με 27 Μαΐου τα φαινόμενα θα είναι λίγα και αυτά αν σημειωθούν θα απασχολήσουν τη βόρεια Ελλάδα και το βορειοανατολικό Αιγαίο κυρίως στις ορεινές βέβαια περιοχές μικρής έντασης και διάρκειας. Στις υπόλοιπες περιοχές καλοκαίρια με τη θερμοκρασία αρχικά σε ψηλά επίπεδα 35 με 36 βαθμούς Κελσίου με αρκετές πιθανότητες το βόρειο ρεύμα στη συνέχεια να τη ρίξει κοντά στους 27 με 30 κυρίως στην ανατολική και βόρεια χώρα.

Για το τριήμερο 28 με 30 Μαΐου οι περισσότερες πιθανότητες κοντά στο 50% συνηγορούν σε κάποια σχετικά αξιόλογη διαταραχή να δώσει κάποιες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα σε Ήπειρο βόρειο Ιόνιο Θεσσαλία δυτική και κεντρική Μακεδονία και ενδεχομένως δυτική και κεντρική Στερεά και στα ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Δεν ξεχνάμε όμως και ένα μεγάλο ποσοστό του 38% τα φαινόμενα είναι πολύ λιγότερα και να απασχολούν μόνο βουνά. Οι θερμοκρασίες κοντά στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου ενώ με τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα πέσει για μία μέρα στους 29 με 31.

Τέλος για την περίοδο 31 Μαΐου έως 4 Ιουνίου υπάρχει ένα ποσοστό κοντά στο 72% να υπάρξει μικρή αστάθεια σε βουνά της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και της Ηπείρου το μεσημέρι και το απόγευμα. Κρατάμε απλά στην άκρη του μυαλού μας και ένα ποσοστό κοντά στο 28% να μας επηρεάσει μία πιο αξιολογικά αστάθεια με έντονα φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και των πεδινών τμημάτων αλλά δεν είναι αυτή η επικρατούσα τάση αυτή τη στιγμή. Η θερμοκρασία σταθερά σε επίπεδα κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου με μικρά σκαμπανεβάσματα σε περίπτωση φαινομένων κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *