Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 21-23/5/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με περιορισμένη ορατότητα σε λίγες περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας νωρίς το πρωί. Μόνο στην περιοχή της Κρήτης και των Δωδεκανήσων θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και θα εκδηλώνονται κυρίως στο εσωτερικό της Κρήτης σποραδικές καταιγίδες οι οποίες αργά το απόγευμα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6 μποφόρ με εξασθένηση και στο Αιγαίο αρχικά βόρειοι και στη συνέχεια βορειοδυτικοί 6 με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 32 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα και έως 27 με 29 βαθμούς στα ανατολικά και νότια τμήματα νησιωτικά και πεδινά της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα ενώ αργά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στα πεδινά του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 27.

+++++++++++++++

Κυριακή 22 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που δεν αποκλείονται έως και το μεσημέρι κάποιες σποραδικές καταιγίδες που γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία και τα ορεινά της Ηπείρου της Στερεάς και της Πελοποννήσου και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες όχι μόνο στα βουνά αλλά και σε κάποιες πεδινές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και της Θεσσαλίας ενώ από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο και έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που φαίνεται να είναι πιο αξιόλογες στα ορεινά τμήματα της περιφέρειας αλλά πιθανόν σε κάποια πεδινά τμήματα κυρίως του νομού Λάρισας και Μαγνησίας. Ο καιρός από αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα βελτιωθεί παντού.  Στις Σποράδες δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθεί καταιγίδα μικρής διάρκειας στην πόλη ή την γύρω πεδινή περιοχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και 4 στα θαλάσσια αλλά αργά το απόγευμα θα στραφούν παντού σε νοτιοανατολικούς 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 11 έως 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 30.

+++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία τη βόρεια Στερεά και τα ορεινά της Ηπείρου και της Πελοποννήσου και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στη δυτική Μακεδονία στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Ο καιρός θα βελτιωθεί και πάλι προς τις βραδινές ώρες παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ στο Αιγαίο βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και μόνο στη θάλασσα Κυθήρων και στα βόρεια της Κρήτης τα πνέει ένα δυτικό ρεύμα 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για ακόμα μία μέρα θα κυμανθεί από 10 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο την Ανατολική Ρόδο και τη νότια Κρήτη και έως 29 με 32 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας και δεν αποκλείονται κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας σε αυτές τις περιοχές με γρήγορη βελτίωση προς το απόγευμα και το βράδυ. Στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια δεν αναμένονται φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα κάποιων μεμονωμένων καταιγίδων στα δυτικά και βόρεια ορεινά της περιοχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα αλλά από το απόγευμα θα στραφούν παντού σε νοτιοανατολικούς 2 μποφόρ με εξασθένηση περαιτέρω το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 12 έως 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 30.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *