Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-17/5/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Κυριακή 15 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλοκαίρια σε όλη τη χώρα άλλα από τις πρώτες πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν σταδιακά τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε πεδινά τμήματα των προαναφερθεισών περιοχών ενώ θα επεκταθούν και σε τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα είναι μικρής διάρκειας αλλά πιθανόν μεγάλης έντασης και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Από αργά το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη αλλά και στα ηπειρωτικά τμήματα από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ κατά τόπους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ως 25 με 27 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιώτικα και ηπειρωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πρώτα στις ορεινές περιοχές ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκδηλώσης καταιγίδων και στο εσωτερικό της πεδιάδας με κίνηση προς τον Παγασητικό. Μέτρια πιθανότητα τοπικής χαλαζόπτωσης. Ο καιρός από αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά νωρίς το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις από τα βορειοδυτικά και θα εκδηλωθεί τοπική καταιγίδα πιθανόν ισχυρή στα δυτικά και νότια της πόλης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 26.

++++++++++++++++

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα και θα εκδηλωθούν μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου και τα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Υπαρκτή πιθανότητα χαλαζόπτωσης στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ και τοπικά το μεσημέρι και το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 32 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα νησιά ανατολικού Αιγαίου ανατολική Ρόδο και νότια Κρήτη και ως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις μακριά από τη θάλασσα και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου τα Χάσια την Οθρυ και τον Όλυμπο. Μικρή πιθανότητα κάποια μεμονωμένα φαινόμενα να επηρεάσουν και τμήματα της Ελασσόνας του Τυρνάβου της Καλαμπάκας και των Φαρσάλων με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα προς το βράδυ. Στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες δεν αναμένονται φαινόμενα. Υπαρκτή πιθανότητα χαλαζόπτωσης στην ραχοκοκαλιά της Πίνδου

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα κοντά στο ποτάμι. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για σύντομη καταιγίδα στα βουνά βορειοδυτικά της πόλης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μεταβλητοί ασθενείς και αργά το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 27.

++++++++++++++++++++

Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές ομίχλες κυρίως στη δυτική Ελλάδα νωρίς το πρωί και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στις ορεινές κυρίως περιοχές της Πίνδου και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που θα επηρεάσουν και κάποια  ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας το εσωτερικό της Πελοποννήσου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και πιθανόν της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Από αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Υπαρκτή πιθανότητα χαλαζόπτωσης κυρίως στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το νότιο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 32 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς, έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την ανατολική Ρόδο και τη νότια Κρήτη, και 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας έως το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και πιθανόν σε τμήματα του Ολύμπου των Χασίων και της Όθρυς στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας.  Πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένα φαινόμενα να φτάσουν σε πεδινά τμήματα κυρίως του νομού Λάρισας. Ο καιρός γρήγορα από αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Υπαρκτή η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στην ραχοκοκαλιά της Πίνδου.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός αρχικά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα στη γύρω περιοχή για εκδήλωση πολύ σύντομης μπόρας αργά το απόγευμα με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και αργά το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 28.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *