Που θα σημειωθούν καταιγίδες στις 14 Μαΐου 2022. Αναλυτικός χάρτης και πρόγνωση!

Ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια Βαλκάνια θα πλησιάσει τη χώρα μας αύριο το μεσημέρι με τη μορφή διαταραχής (trough) και θα επιδεινώσει τον καιρό στην δυτική και βόρεια χώρα  και δευτερευόντως και σε κάποιες άλλες περιοχές.

Όπως βλέπετε στον χάρτη επιπέδου 1 σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σε πολλές περιοχές της Ηπείρου της Μακεδονίας και ορεινών και ημιορεινών τμημάτων της Πελοποννήσου της δυτικής Στερεάς της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της Θράκης.

 

Στη συνέχεια σε περιοχές επιπέδου 2 βλέπουμε τα τμήματα της χώρας στα οποία τα φαινόμενα κατά μεγάλη πιθανότητα θα είναι αξιόλογα. Αυτές οι περιοχές είναι σχεδόν το σύνολο της δυτικής Μακεδονίας μεγάλο μέρος της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς το εσωτερικό της Πελοποννήσου και ενδεχομένως κάποια ορεινά κυρίως και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας ενώ αξιόλογα φαινόμενα για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό θα σημειωθούν και στα ορεινά της Κρήτης.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κίνδυνος χαλαζόπτωσις έως μικρού μεγέθους χαλαζιού είναι μεγάλη για το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας στις ορεινές κυρίως περιοχές της δυτικής Μακεδονίας της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας μακριά από τη θάλασσα.

Για την περιοχή της Αττικής προβλέπονται τοπικές νεφώσεις μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα και δεν αποκλείεται κάποια σύντομη μπόρα κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης η αστάθεια θα είναι πιο αυξημένη με τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους σύντομης διάρκειας στις γύρω περιοχές που δεν αποκλείεται για λίγο να επηρεάσουν και το κέντρο της πόλης.

  • Για τη Θεσσαλία τοπικές βροχές ξημέρωμα και απογευμα στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας κυρίως και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά τμήματα της Πίνδου των Χασίων και του Ολύμπου οι οποίες δεν αποκλείεται για λίγο το απόγευμα να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα της περιοχής Τρικάλων Καλαμπάκας και Ελασσόνας.

Τοπικές προγνώσεις τη θερινή περίοδο δεν υπάρχουν αφού οι καταιγίδες είναι φαινόμενο που δεν γνωρίζουμε ακριβώς που θα αναπτυχθεί.

Μέσω των χρωματισμών μπορείτε να δείτε αν η περιοχή σας θα δεχθεί φαινόμενα την αυριανή ημέρα.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *