Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 12-14/5/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα  με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις το πολύ έως 4 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 30 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας καιρός 22 με 25 στα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στην Πίνδο. Πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα ενώ αργά το απόγευμα θα επικρατήσει μία νοτιοανατολική αύρα 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες θα κυμανθεί από 13 έως 23.

++++++++++++++++++

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες που πιθανόν να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα της Μεσσηνίας και των Ιωαννίνων. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ως 25 με 28 στα υπόλοιπα νησιώτικα και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στην Πίνδο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς παντού και τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί έως 3 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 25.

+++++++++++++++++++

Σάββατο 14 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις το πρωί στα Δωδεκάνησα που δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αλλά και σε κάποια χαμηλά υψόμετρα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου και της Μακεδονίας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι αξιόλογα μόνο σε βουνά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο δυτικοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 32 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και ως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τμήματα και Τα νησιωτικά της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός αρχικά αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της Πίνδου των Χασίων και του Ολύμπου που πιθανόν να επηρεάζουν και κάποια χαμηλά υψόμετρα στην περιοχή Καλαμπάκας Τρικάλων Ελασσόνας και Τυρνάβου με βελτίωση αργά το απόγευμα. Τα φαινόμενα μόνο στα βουνά πιθανώς να είναι αξιόλογα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και αργά το απόγευμα από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 26.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *