Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 9-11/5/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις μόνο στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας όπου δεν αποκλείεται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά των νομών Ηλείας Μεσσηνίας Λακωνίας  Αιτωλοακαρνανίας και ενδεχομένως και στα βουνά των νομών Χανίων Ρεθύμνης και Ηρακλείου. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ πολύ λίγα και θα σταματήσουν γρήγορα. Ο καιρός μετά το απόγευμα θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα σημαντικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες αλλά και ηπειρωτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 25 με 26 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια τμήματα ενώ στα ανατολικά και νότια νησιώτικα και ηπειρωτικά τμήματα θα φτάσει τους 20 με 23.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα διαλυθούν και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Λάρισα: προβλέποντας και κάτω πίτες νεφώσεις αλλά γρήγορα θα διαλυθούν και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 20.

++++++++++++++

Τρίτη 10 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην Ηπειρο και τη Μακεδονία και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά αυτών των περιοχών που πιθανόν να επηρεάσουν και κάποια αστικά κέντρα στο νομό Ιωαννίνων Φλώρινας Καστοριάς και Γρεβενών. Μικρή πιθανότητα λίγα φαινόμενα να εκδηλωθούν και στα βουνά των νομών Δράμας και Καβάλας ενώ ο καιρός από το πρώτες βραδινές ώρες θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα. Σε γενικές γραμμές δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και από βόρειες  διευθύνσεις 2 με 4 στα υπόλοιπα τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 27 και τοπικά 28 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα καιρός 23 με 25 στις υπόλοιπες ηπειρωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πολύ μικρή πιθανότητα στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου για μεμονωμένα φαινόμενα άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς αρχικά αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα επικρατήσει παντού ένας ανατολικός βορειοανατολικός άνεμος 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 21.

+++++++++++++++++

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα και για περιορισμένη ορατότητα σε τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και στη Μακεδονία και θα εκδηλωθούν κάποιες σποραδικές καταιγίδες που φαίνεται να επηρεάζουν κυρίως το Νομό Ιωαννίνων Γρεβενών Φλώρινας Κοζάνης Καστοριάς Ημαθίας και λιγότερο τις προαναφερθείσες περιοχές. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα. Σε γενικές γραμμές δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια και 7 μποφόρ και από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά έως 26 με 27 στα ανατολικά τμήματα και έως 23 με 25 στα νησιωτικά του Αιγαίου και του Ιουνίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες άνευ σημασίας στα βουνά των Τρικάλων της Καρδίτσας και στα βόρεια του νομού Λάρισας με γρήγορη βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και βελτίωση του καιρού το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα επικρατήσει ένας ανατολικός άνεμος και στα πεδινά 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 9 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια τη Μαγνησία και τις Σποράδες από 13 έως 23.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *