Ανασκόπηση του Απριλίου 2022 σε θερμοκρασία και βροχόπτωση. Αναλυτικοί χάρτες και εξήγηση

Ο Απρίλιος που πέρασε ήταν ένας μήνας ελαφρώς θερμότερος από τα κανονικά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Συγκεντρώσαμε όλα τα επίσημα δεδομένα από μετεωρολογικούς σταθμούς της χώρας μας και σας παρουσιάζουμε την απόκλιση από την κανονική τιμή της θερμοκρασίας αλλά και τις βροχόπτωσης.

Παρατηρώντας το πρώτο χαρτη με τις θερμοκρασιακές αποκλίσεις ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο μηνάς βρέθηκε περίπου στον 0.5 με 1 βαθμό Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Υπήρχαν κάποιες περιοχές στο ανατολικό Αιγαίο και κυρίως στη Θράκη που αποκλείσει ξεπέρασε τον 1 βαθμό κελσίου ενώ αντίστοιχα υπήρχαν και κάποιες περιοχές κυρίως στα δυτικά της χώρας μας όπου οι αποκλίσεις ήταν μηδενικές. Σε γενικές γραμμές λοιπόν μιλάμε για έναν ελαφρώς θερμότερο από τις κανονικές τιμές μήνα.

 

Παρατηρώντας το δεύτερο χάρτη της απόκλισης της βροχόπτωσης παρατηρούμε ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν ήταν λιγότερες από τις κανονικές. Ειδικά στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και του Ιονίου οι αποκλίσεις ήταν σημαντικότερες ενώ όσο πηγαίναμε προς το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας ελαφρώς μικρότερες. Τέλος υπήρχαν και κάποιες περιοχές κυρίως στη βόρεια Ελλάδα όπου βρέθηκαν κοντά στις κανονικές για την εποχή τιμές. Σε γενικές γραμμές λοιπόν μιλάμε για έναν μήνα σχετικά ξηρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σε σχέση με τις κανονικές τιμές.

Αν ρίξουμε μία ματιά στην εκτίμηση Απριλίου από το weather group.gr είναι εμφανής η σημαντική επιτυχία που είχαμε για την εκτίμηση αυτού του μήνα. Θερμότερος και ξηρότερος ήταν η γενική εικόνα όπως πραγματικά συνέβη.

Δεδομένα από το σύστημα JRA-55

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *