Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-8/5/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022.
Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με πιθανότητα για περιορισμένη ορατότητα στη δυτική και βόρεια χώρα. Σταδιακά οι νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου και τη Μακεδονία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και απόγευμα σποραδικές μπόρες οι οποίες πιθανόν να επηρεάσουν για λίγο και τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου. Από αργά το απόγευμα και τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες και λίγες βροχές ενδεχομένως να παραμείνουν σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της Στερεάς Ελλάδας της ανατολικής Πελοποννήσου και των ορεινών της Κρήτης. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 24 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και έως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα ενώ στη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο θα φτάσει κατά τόπους τους 25 με 26.
Θεσσαλία και τις Σποράδες: Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στην Πίνδο τον Όλυμπο και ενδεχομένως σε κάποια ημιορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας αργά το βράδυ.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις άνευ σημασίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια αλλά και τα ορεινά τμήματα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια τη Μαγνησία και τις Σποράδες από 13 έως 19.
+++++++++++++++++++++

Σάββατο 7 Μαΐου 2022.
Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στην Αττική τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αρχικά με πιθανότητα για λίγες βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Μακεδονίας και της Ηπείρου άνευ σημασίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια τμήματα 7 με εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 26 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα και την ανατολική Ρόδο και ως 23 με 24 στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και νησιώτικα τμήματα.
Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ κοντά σε λίμνες και ποτάμια.
Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι θα πνέουν Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί 3 με 4 με εξασθένηση αργά το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
+++++++++++++++++

Κυριακή 8 Μαΐου 2022.
Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας στα βουνά αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας που γρήγορα θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 και στα νότια ανατολικοί 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 27 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα έως 24 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και νησιώτικα τμήματα της χώρας.
Θεσσαλία και Σποράδες: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στο εσωτερικό της Πίνδου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα με πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένης καταιγίδας άνευ σημασίας.
Λάρισα: Προβλέπεται αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες με εξασθένηση και ανατολικοί 3 με 4 στις υπόλοιπες περιοχές με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 20.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *