Εκτίμηση βροχοπτώσεων για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

Εκτίμηση βροχοπτώσεων για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

Δευτέρα 9 Μαΐου.

Δεν αναμένονται φαινόμενο στη χώρα.

 

Τρίτη 10 Μαΐου.

Τοπικές μπόρες ή καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας και στα βόρεια της Ηπείρου.

 

Τετάρτη 11 Μαΐου.

Λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

 

Πέμπτη 12 Μαΐου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα.

 

Παρασκευή 13 Μαΐου.

Θέλω να μένουν τα φαινόμενα στη χώρα.

 

Σάββατο 14 Μαΐου.

Πιθανόν για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Θράκης.

 

Κυριακή 15 Μαΐου.

Πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και στα βόρεια της Πελοποννήσου.

 

Δευτέρα 16 Μαΐου.

Πιθανές σύντομες μπόρες ή καταιγίδες στη Μακεδονία την Ήπειρο τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα το εσωτερικό της Πελοποννήσου και τα ορεινά της Θράκης.

 

Τρίτη 17 Μαΐου.

Πιθανές σύντομες μπόρες στην ανατολική Μακεδονία και τα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας, Θράκης Ηπείρου Θεσσαλίας και βόρειας Στερεάς.

 

Τετάρτη 18 Μαΐου.

Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο την ανατολική Μακεδονία και τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας της Θράκης της δυτικής Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς και στα βόρεια της Πελοποννήσου.

 

Πέμπτη 19 Μαΐου.

Πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Στερεά Ελλάδα τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη Μακεδονία και τα ορεινά της Πελοποννήσου και της Θράκης.

 

Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε και για το επόμενο 14 ημερών δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ενδεχόμενη σύντομη αλλαγή του καιρού υπάρξει από τις 16 του μήνα και μετά και κυρίως για τη δυτική και βόρεια Ελλάδα χωρίς αυτή τη στιγμή να φαίνεται οργανωμένη διαταραχή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο για λίγες ημέρες πριν τις 17 του μήνα για να σημειώσει μικρή κάμψη στη συνέχεια. Η θερμοκρασία σταδιακά το επόμενο 14ημερο θα κυμανθούν γενικά πάνω από τα κανονικά επίπεδα ενώ δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να φτάσουμε και τους 30 με 32 βαθμούς κελσίου σε λίγες περιοχές ευπαθείς στη ζέστη της ηπειρωτικής χώρας.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *