Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 3 Μαΐου 2022. Χαμηλές θερμοκρασίες δεν ευνοούν τα αξιόλογα φαινόμενα.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 3 Μαΐου 2022.

6 και 7 Μαΐου.

> 95% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα ενώ αρκετά λιγότερα θα σημειωθούν στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελοπόννησο. Θερμοκρασίες έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου κυρίως στη δυτική και νότια χώρα και λίγο χαμηλότερες στις υπόλοιπες περιοχές.

++++++++++

8 με 10 Μαΐου.

68% πιθανότητα για μικρή αστάθεια κυρίως στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας στις 8 και στις 10 του μήνα και ενδεχομένως στο εσωτερικό της Κρήτης. Θερμοκρασίες αρχικά έως 23 με 24 βαθμούς  στα δυτικά τμήματα αλλά σταδιακά θα σημειώσει μικρή άνοδο έως 25 με 26 στα ανατολικά κυρίως τμήματα της χώρας. Γενικά όχι αξιόλογα φαινόμενα.

32% πιθανότητα για αστάθεια κυρίως στις 9 και 10 του μήνα στην κεντρική και βόρεια χώρα ενώ στην αρχή της περιόδου στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Γενικά θα είναι αξιόλογα τα φαινόμενα. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς στα βόρεια έως 23 με 24 δυτικά από τις 9 του μήνα θα σημειώσει άνοδο κοντά στους 24 σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα.

+++++++++++

11 με 13 Μαΐου.

50% πιθανότητα  για τοπικά φαινόμενα στην Ήπειρο τη Μακεδονία και ενδεχομένως σε κάποια τμήματα της Θράκης της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Θερμοκρασία έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας με σταδιακή πτώση στα ανατολικά τμήματα στις 13 του μήνα.

27% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας της δυτικής Θεσσαλίας και της Ηπείρου στην αρχή της περιόδου και βελτίωση στη συνέχεια. Θερμοκρασία έως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας με σταδιακή άνοδο στις 12 και 13 του μήνα που θα φτάσει κατά τόπους τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

23% πιθανότητα για παραμονή της ψυχρής λίμνης κοντά στη χώρα μας με αποτέλεσμα αστάθεια στα περισσότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας από την Πελοπόννησο έως και τη Θράκη τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πιο πολλά θα είναι τα φαινόμενα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα. Θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου αρχικά θα σημειώσει πτώση πρόσκαιρη στις 12 του μήνα για να ξανανέβει σε παρόμοια επίπεδα στις 13.

++++++++++++++++++

14 έως 18 Μαΐου.

52% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές καταιγίδες στις 16 και 17 του μήνα στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη και σε τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Θερμοκρασίες έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου στις περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αλλά στις 16 και 17 του μήνα θα φτάσει κατά τόπους στους 28 με 30 βαθμούς ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

35% πιθανότητα για καλό καιρό και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της Ηπείρου στις 17 και 18 του μήνα. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κοντά στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου με μικρή πτώση από τις 17 του μήνα και μετά.

13% πιθανότητα και καλό καιρό αρχικά αλλά από τις 15 του μήνα και μετά στη Μακεδονία και τη Θράκη και αργότερα στην Ήπειρο και τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία θα σημειώνονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία κοντά στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου έως και το τέλος της περιόδου.

++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 6 και 7 Μαΐου θα σημειωθούν κάποια τοπικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα ενώ λιγότερα θα σημειωθούν στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Στερεά Ελλάδα και την ανατολική Πελοπόννησο με τη θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Για το τριήμερο 8 με 10 Μαΐου περισσότερες πιθανότητες συγκλίνουν σε μικρή αστάθεια που θα παραμείνει στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας στις 8 και στις 10 του μήνα και πιθανόν και σε κάποια ορεινά τμήματα της Κρήτης. Η θερμοκρασία αρχικά σε κανονικά επίπεδα με μικρή άνοδο κοντά στους 26 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια τμήματα. Υπάρχει και ένα μικρότερο ποσοστό κοντά στο 33% να υπάρξει αξιόλογη αστάθεια στην κεντρική και βόρεια χώρα αλλά αυτό δεν είναι το επικρατών σενάριο αυτή τη στιγμή.

Για το τριήμερο 11 με 13 Μαΐου υπάρχει πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα σε Ηπειρο Μακεδονία και πιθανώς σε Θράκη την δυτική και βόρεια Θεσσαλία την βόρεια Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Δεν φαίνεται κάτι οργανωμένο. Η θερμοκρασία σε επίπεδα των 25 με 26 βαθμούς Κελσίου με πτώση στις 13 Μαΐου. Υπάρχει και ένα ποσοστό κοντά στο 23% για πιο έντονη αστάθεια αλλά δεν είναι αυτό το επικρατών σενάριο αυτή τη στιγμή.

Τέλος για την περίοδο 14 με 18 Μαΐου όλες οι πιθανότητες συγκλίνουν σε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από τους 25 με 26 στους 30 περίπου βαθμούς Κελσίου ενώ οι καταιγίδες θα είναι λίγες και κυρίως τμήματα της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θράκης και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και πιθανόν σε κάποια άλλα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Δεν φαίνεται κάτι οργανωμένο ούτε σε αυτή την περίπτωση.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά / χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 3 Μαΐου 2022. Χαμηλές θερμοκρασίες δεν ευνοούν τα αξιόλογα φαινόμενα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *