Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-5/5/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 3 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται στη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο Αιγαίο και κατά τόπους στα ορεινά κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας στις Σποράδες την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κατά περιόδους. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες σε αρκετά τμήματα κυρίως κοντά σε ορεινούς όγκους. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα γενικά θα περιοριστούν κυρίως στη δυτική Μακεδονία και  σε κάποια βουνά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και Ηπείρου. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι αξιόλογα σε ορεινά τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Ηπείρου και της Θεσσαλίας  όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 10 με 15 χιλιοστά βροχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ στο υπόλοιπο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα ως 23 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και την ανατολική Ρόδο ενώ στα νησιωτικά θα φτάσει κατά τόπους τους 18.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται κατά περιόδους νεφελώδης καιρός και θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σποραδικές βροχές και μπόρες στα ορεινά που ενδεχομένως να επηρεάσουν για λίγο και κάποια πεδινά τμήματα στο εσωτερικό της πεδιάδας. Στην περιοχή των Σποράδων δεν αναμένονται σχεδόν καθόλου φαινόμενα. Σε γενικές γραμμές αν υπάρξουν αξιόλογα φαινόμενα αυτά θα απασχολήσουν κυρίως στον Όλυμπο τον Κίσσαβο το Πήλιο και την οροσειρά της Πίνδου.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και υπάρχει ενδεχόμενο το μεσημέρι να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 11 έως 22 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 18.

+++++++++++++++++

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μπόρες μικρής διάρκειας έως και το πρωί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά καλύτερος καιρός με τοπικές ομίχλες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά σταδιακά πριν από το μεσημέρι η αστάθεια θα αυξηθεί σε όλες τις περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τα θαλάσσια τμήματα και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Θεσσαλίας της δυτικής Μακεδονίας και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι αξιόλογα κατά τόπους σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας στα ορεινά και το εσωτερικό της Θεσσαλίας και σε ορεινά τμήματα της βόρειας Στερεάς όπου αναμένονται κατά τόπους και πάνω από 10 χιλιοστά βροχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ με εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι έως 4.

Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 23 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα και έως 20 στα νησιωτικά.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κατά περιόδους έως και τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά κυρίως τμήματα που πρόσκαιρα θα επηρεάσουν και τις πεδινές περιοχές κυρίως των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας. Υπαρκτή πιθανότητα αργά το μεσημέρι και για εκδήλωση τοπικής καταιγίδας στο εσωτερικό της πεδιάδας. Στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες δεν αναμένονται φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά άστατος καιρός με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κατά περιόδους έως και τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα δυτικά και νότια της πόλης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και μεταβλητή στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 11 έως 22 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 19.

++++++++++++++++++

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες στη δυτική και νότια χώρα και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας έως και το μεσημέρι. Μικρή αστάθεια όμως θα δώσει τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες μικρής έντασης και διαρκείας κυρίως σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα ενώ στη Μακεδονία και τη Θράκη δεν αποκλείονται και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες. Γενικά δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα στη χώρα εκτός ισως από τα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 6 μποφόρ με εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 27 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και από 10 έως 22 στα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες στην Πίνδο και γρήγορο άνοιγμα του καιρού. Μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας έως και το μεσημέρι όπου τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στο εσωτερικό της πεδιάδας μακριά από τη θάλασσα και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες στις ορεινές περιοχές που ενδεχομένως στην περιοχή της Καλαμπάκας και της Ελασσόνας να πλησιάσουν και κάποια πεδινά τμήματα. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και κάποιες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα γενικά νοτιοανατολικοί έως 3 μποφόρ και στα πεδινά και τα ορεινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 22.

Μπορείτε να κάνετε μία δωρεά στη σελίδα για τα έξοδα που υπάρχουν για την παροχή των προγνωστικών στοιχείων που είναι συνδρομητικά μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *