Περιοχές καταιγίδων για 30 Απριλίου 2022.

Θα ενταθούν τα φαινόμενα μέσα στη νύχτα σε πολλά τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας ενώ σταδιακά τις μεσημεριανές ώρες αύριο τα φαινόμενα αυτά θα αρχίσουν να επεκτείνονται και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας και ενδεχομένως σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Έως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν επιμείνει κυρίως στα σύνορα με την Αλβανία ενώ στα υπόλοιπα θα έχει βελτιωθεί.

Για την περιοχή της Αττικής δεν αναμένονται φαινόμενα.

Για τη Θεσσαλία Θα υπάρξουν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στον Όλυμπο και τις γύρω περιοχές όπως και στην περιοχή της Καλαμπάκας και των ορεινών αυτής τμημάτων που ενδεχομένως να αγγίξουν και κάποια πεδινά τμήματα κοντά στα Τρίκαλα και τον Τύρναβο Λάρισας. Πολύ μικρή πιθανότητα κάποιες μεμονωμένες μπόρες να σημειωθούν σε άλλα τμήματα του διαμερίσματος.

Για την πόλη της Λάρισας δεν αναμένεται κάποιο φαινόμενο.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης θα επικρατήσει άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες καθόλη σχεδόν τη διάρκεια της αυριανής ημέρας ενώ τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα στα ανατολικά ορεινά και ημιορεινά τμήματα του νόμου. Σημαντική πιθανότητα κάποια μπόρα να πλησιάσει και στην πόλη.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *