Περιοχές καταιγίδων για 29 Απριλίου 2022.

Ψυχρό μέτωπο θα διέλθει τις επόμενες ώρες από τη βόρεια Ελλάδα και θα δώσει εκ νέου τοπικές καταιγίδες που αυτή τη φορά φαίνεται να είναι πιο εκτεταμένες.

Όπως βλέπετε και στον αποκλειστικό χάρτη φαινομένων θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας και ενδεχομένως σε ορεινά κυρίως τμήματα του νομού Ιωαννίνων Θεσπρωτίας και τα βόρεια ορεινά των νομών Τρικάλων και Λάρισας. 

Πολύ μικρή πιθανότητα λίγα μεμονωμένα φαινόμενα ανευ σημασίας να σημειωθούν και σε κάποια άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Η αστάθεια θα είναι αρκετά αυξημένη την αυριανή μέρα και έτσι οι καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές των προαναφερθεισών περιοχών θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Να τονίσουμε ακόμα μία φορά ότι τη θερινή περίοδο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιες περιοχές ακριβώς θα πληγούν από καταιγίδες αφού αυτές δεν προβλέπονται τοπικά.

Ο νομός Θεσσαλονίκης έχει σημαντικές πιθανότητες αύριο να δεχθεί κάποιες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ορεινά ημιορεινά τμήματα αυτού και λιγότερο στις υπόλοιπες περιοχές.

Στη Θεσσαλία δεν αναμένεται να έχει φαινόμενα εκτός ίσως από κάποια μεμονωμένη καταιγίδα στα βουνά της Ελασσόνας και των Χασίων.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *