Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 26-28/4/2022(+XΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 26 Απριλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το πρωί στη δυτική Ελλάδα και τη Θράκη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες στα βουνά και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μικρή αστάθεια θα δώσει τοπικές μπόρες μεμονωμένες γενικά στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη και ενδεχομένως σε κάποια ορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με γρήγορη βελτίωση αργά το βράδυ. Τα φαινόμενα φαίνεται να επηρεάζουν γενικά τους νόμους Έβρου Ροδόπης Ξάνθης Δράμας και ενδεχομένως Σερρών και ενδεχομένως Καβάλας και Χαλκιδικής.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά εξασθενημένοι σε όλη τη χώρα και κατά τόπους βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ κυρίως στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας έως 25 με 27 στα δυτικά τμήματα την ανατολική Ρόδο και τη νότια Κρήτη καιρός 22 με 24 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα θαλάσσια τμήματα έως 4 μποφόρ και στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά το απόγευμα ανατολικοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 23.

+++++++++++++++++

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε νόμους της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες κυρίως στις ορεινές περιοχές με βελτίωση αργά το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις στα βουνά της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας όπου δεν αποκλείεται και εκεί να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες άνευ σημασίας το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά το μεσημέρι και 5 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Ρόδο και έως 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στην Πίνδο και τον Όλυμπο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως 3 με 4 μποφόρ και το μεσημέρι και το απόγευμα και στα πεδινά ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 9 έως 28 ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 22.

+++++++++++++++++++

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία τα ορεινά της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της Θράκης θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπορέσει καταιγίδες με βελτίωση αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση όπως και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 30 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη έως 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Πίνδο τον Όλυμπο τα Χάσια και ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Καλαμπάκας Ελασσόνας Τυρνάβου και Αγιας κοντά στα βουνά με γρήγορη βελτίωση  αργά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός αρχικά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά της από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 10 έως 28 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 22.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *