Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 21-25/4/2022 .

Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα και τοπικές νεφώσεις στη συνέχεια στη Θεσσαλία την Κεντρική Μακεδονία τα ορεινά της Ηπείρου και τα νησιά του βορείου Ιονίου με πιθανότητα για λίγες τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας και έντασης άνευ σημασίας ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές έως αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη κυρίως από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο των από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία , εως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρώτικα ενώ στα νησιωτικά τμήματα δεν θα ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τις προ μεσημβρινές ώρες λίγα μεμονωμένα φαινόμενα άνευ σημασίας τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας με γρήγορη βελτίωση. Θα υπάρχουν όπως προείπαμε και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις αυξημένες κατά περιόδους με πολύ μικρή πιθανότητα για τοπική μπόρα τις μεσημεριανές ώρες άνευ σημασίας και γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί στα παραθαλάσσια τμήματα αλλά γρήγορα θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 4 μποφόρ ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα ενα νοτιοανατολικό ρεύμα θα επικρατήσει και στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 5 έως 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 20.

+++++++++++++++++

Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου η Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τοπικά στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας τα οποία προς το βράδυ θα μετακινηθούν και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ με μικρή ενίσχυση από το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 3 έως 21 βαθμούς Κελσίου στη δυτική και βόρεια χώρα, ενώ στη Θεσσαλία τη Στερεά την Πελοπόννησο και τμήματα της βόρειας Κρήτης και της ανατολικής Ρόδου θα φτάσει κατά τόπους τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας κυρίως έως το μεσημέρι στα ορεινά τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Πολύ μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχή άνευ σημασίας. Μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά το μεσημέρι και το απόγευμα και 3 με 4 από το απόγευμα και μετά στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 9 έως 20.

+++++++++++++++++++++

Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022.

Προβλέπεται στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τα νησιά του βορείου Ιονίου τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές μικρής έντασης και διαρκείας οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα απασχολήσουν για πολύ λίγο και κάποια ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης ενώ ο καιρός αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στη Θεσσαλία τη Στερεά Ελλάδα και το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Η Ανάσταση θα γίνει σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας με καλό γενικά καιρό.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί σε όλες τις περιοχές και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 23 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα έως 24 στη βόρεια ενώ στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο την Ρόδο και την ανατολική και τη βόρεια Κρήτη φτάνει κατά τόπους τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία Σποράδες: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στην Πίνδο μέχρι το μεσημέρι όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και λίγες τοπικές βροχές άνευ σημασίας. Η Ανάσταση θα γίνει με καλό καιρό σε όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας και των Σποράδων.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά το μεσημέρι από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 11 έως 22.

++++++++++++++++++++

Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες το πρωί κυρίως σε θαλάσσια και ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και βόρειας χώρας ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας χωρίς φαινόμενα. Το ψήσιμο του οβελία θα γίνει απρόσκοπτα σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν τα πελάγη βόρειοι 2 με 3 μποφόρ το πολύ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά την ανατολική Ρόδο ενώ στα νησιωτικά τμήματα και τη δυτική Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει τους 24.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με πιθανώς ομίχλες το πρωί κυρίως στα ορεινά τμήματα  της Πίνδου. Το ψήσιμο του οβελία θα γίνει απρόσκοπτα σε όλη την περιφέρεια Θεσσαλίας και Σποράδων.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 9 έως 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 22.

+++++++++++++++++++++

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022 δεύτερη μέρα του Πάσχα.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 2 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 28 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας καιρός 24 με 25 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα και τα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία τις Σποράδες: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στα βουνά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 10  έως 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 21-25/4/2022 .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *