Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα τα δεδομένα της 18 Απριλίου 2022. Μικρά διαστήματα αστάθειας και μεγάλα καλοκαιρίας.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 18 Απριλίου 2022.

21 και 22 Απριλίου.

>95% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στη Θεσσαλία την Ήπειρο τα νησιά του βορείου Ιονίου τη δυτική και βόρεια Στερεά την Θράκη και τη Μακεδονία. Θερμοκρασίες έως 20 με 22 βαθμούς με άνοδο στις 22 του μήνα στους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++

23 με 25 Απριλίου.

44% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα ορεινά της Ηπείρου της Μακεδονίας και της Θράκης στην αρχή της περιόδου και βελτίωση στη συνέχεια. Θερμοκρασίες έως 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά χαμηλότερες στα νησιωτικά τμήματα.

33% πιθανότητα για τοπικές μπόρες κατά περιόδους στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη στην αρχή της περιόδου και βελτίωση στη συνέχεια. Θερμοκρασία στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

23% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στην Ήπειρο τη Μακεδονία με γρήγορη βελτίωση. Θερμοκρασία αρχικά στους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου θα σημειώσει σημαντική άνοδο στις 25 του μήνα όπου θα φτάνει κατά τόπους τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια.

+++++++++++++++++

26 με 28 Απριλίου.

>90% πιθανότητα για καλοκαιρία στη χώρα με υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου κυρίως σε δυτικά και νότια τμήματα της χώρας και λίγο χαμηλότερη στα υπόλοιπα.

+++++++++++++++++

29 Απριλίου έως 3 Μαΐου.

42% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα  τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία τη Θράκη και στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.  Θερμοκρασία σταθερή στους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

35% πιθανότητα για διαταραχή ψυχρής λίμνης που θα επηρεάσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά κυρίως από τις 30 του μήνα και μετά ολόκληρη την Ηπειρωτική χώρα και κατά τόπους και νησιώτικα τμήματα με αξιόλογες βροχές και καταιγίδες. Θερμοκρασία αρχικά έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου θα σημειώσει πτώση κοντά στους 18 με 20 από την πρωτομαγιά και μετά με την έλευση της διαταραχής.

23% πιθανότητα για διαταραχή από τα δυτικά η οποία θα δώσει φαινόμενα κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα και στις Κυκλάδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ πολύ λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στη Μακεδονία τη Θράκη και τη Θεσσαλία. Θερμοκρασίες έως 22 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας με μικρή άνοδο την πρωτομαγιά και μετά όπου κατά τόπους θα φτάνει τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 21 και 22 Απριλίου θα υπάρξει μία διαταραχή που θα δώσει φαινόμενα κυρίως σε τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας γενικά μικρής έντασης και διάρκειας με τη θερμοκρασία σε επίπεδα αρχικά κανονικά και στη συνέχεια κοντά στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Για το τριήμερο 23-25 Απριλίου υπάρχει πιθανότητα και κάποιες τοπικές μπόρες κυρίως στην δυτική κεντρική και βόρεια χώρα αλλά την ημέρα του Πάσχα και τη δεύτερη μέρα φαίνεται να βελτιώνεται σημαντικά. Θερμοκρασίες κοντά στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό κοντά στο 23% να έχουμε μεγαλύτερη άνοδο της θερμοκρασίας την ημέρα του Πάσχα και την επόμενη.

Για το τριήμερο 26 με 28 Απριλίου όλα συνηγορούν σε καλοκαιρία στις χώρα με υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάνουν κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα τους 27 με 30 βαθμούς Κελσίου ενώ χαμηλότερη θα είναι στα ανατολικά και βόρεια.

Τέλος για την περίοδο 29 Απριλίου έως 3 Μαΐου υπάρχει ένα ποσοστό κοντά στο 40% για κάποιες τοπικές μπόρες μεσημέρι και απόγευμα στην δυτική και βόρεια χώρα και τη θερμοκρασία σε σταθερά υψηλά επίπεδα των 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό κοντά στο 60% για κάποια διαταραχή να μας πλησιάσει από τα δυτικά και να δώσει εκ νέου φαινόμενα. Δεν έχει ξεκαθαρίσει αυτή τη στιγμή ποιες περιοχές ακριβώς θα επηρεαστούν αλλά είναι σημαντική πιθανότητα νέας διαταραχής στο τέλος αυτού του μήνα και στις αρχές του νέου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα τα δεδομένα της 18 Απριλίου 2022. Μικρά διαστήματα αστάθειας και μεγάλα καλοκαιρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *