Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 12-14/4/2022 (ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 12 Απριλίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στο βόρειο Αιγαίο κατά περιόδους οι οποίες αργότερα θα διαλυθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 4 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα 6 και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από -2 έως 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα και από 7 έως 17 στα θαλάσσια τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες έως το μεσημέρι.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά ενώ αργά το απόγευμα θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 7 έως 17.

++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022.

Προβλέπεται καλός ο καιρός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για τοπικές ομίχλες το πρωί στη δυτική Ελλάδα και τη Θράκη ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές ενώ στη συνέχεια θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημεριανές ώρες στη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πολύ μικρή πιθανότητα κάποιων μεμονωμένων βροχών άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα βόρειοι 5 με 6 με γρήγορη εξασθένηση έως 4 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 20 στη βόρεια Ελλάδα από 4 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα ενώ στα νησιωτικά θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια τμήματα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 5 έως 23 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 20.

++++++++++++++++++++

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες ομίχλες κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα νωρίς το πρωί. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με πολύ μικρή πιθανότητα μεμονωμένων βροχών με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ ,στο νότιο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων ανατολικοί 5 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 24 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές ενώ στη Θράκη και τα νησιά δεν θα ξεπερνάει τους 18 με 19.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες βροχές άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοι 2 με 3 μποφόρ και στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα ανατολικοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 21 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 8 έως 18.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *