Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα τα δεδομένα της 9 Απριλίου 2022. Αυξάνονται οι πιθανότητες για αξιόλογες μπόρες στη χώρα

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 9 Απριλίου 2022.

12 και 13 Απριλίου.

> 95% πιθανότητα για καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με πιθανότητα στην αρχή της περιόδου για πολύ λίγες βροχές στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη άνευ σημασίας. Θερμοκρασίες έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

+++++++++++

14 με 16 Απριλίου.

63% πιθανότητα για φαινόμενα στο τέλος της περιόδου στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική Στερεά  την δυτική και βόρεια Θεσσαλία και την Μακεδονία. Θερμοκρασίες έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

37% πιθανότητα για φαινόμενα στις 16 του μήνα στην Ήπειρο τη δυτική Πελοπόννησο τη Θεσσαλία τη Στερεά τη Μακεδονία τη Θράκη και το κεντρικό και βόρειο Ιόνιο μικρής έντασης και διάρκειας γενικά. Θερμοκρασία 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++

17 με 19 Απριλίου.

30% πιθανότητα για αστάθεια με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου ενώ ανεπηρέαστες θα είναι οι περιοχές της Αττικής των Κυκλάδων της Κρήτης των Δωδεκανήσων. Θερμοκρασία αρχικά έως 20 με 21 βαθμούς Κελσίου θα πέσει σταδιακά στους 15 με 18.

26% πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου της ηπειρωτικής χώρας ενώ λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν και στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Εντονότερα φαινόμενα σε Ήπειρο Θεσσαλία Στερεά Ελλάδα και τμήματα της Μακεδονίας. Θερμοκρασία αρχικά έως 18 με 19 βαθμούς αλλά θα πέσει σε όλη τη χώρα με τα έντονα φαινόμενα στις 18 και 19 του μήνα που δεν θα ξεπερνά τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

26% πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού με αξιόλογες βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη Θεσσαλία τη βόρεια και κεντρική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο τη Μακεδονία και τη Θράκη. Θερμοκρασίες αρχικά στα ανατολικά και νότια έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου θα σημειωθεί σημαντική πτώση στις 18 και 19 του μήνα σε όλη τη χώρα οπου η μέγιστη δεν θα ξεπερνάει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

20% πιθανότητα για σταδιακή αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο όλη τη δυτική χώρα τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τη βόρεια Στερεά. Οι θερμοκρασίες αρχικά έως 22 βαθμούς Κελσίου θα πέσουν στις 19 του μήνα μόνο στη δυτική και βόρεια χώρα όπου δεν θα ξεπερνούν τους 15 με 17 ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνουν σε επίπεδα πάνω από τους 20.

++++++++++++++

20 με 24 Απριλίου.

32% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα κατά περιόδους ενώ ανεπηρέαστη θα παραμείνει η υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασίες έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου με μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια πρόσκαιρη ενώ και πάλι από τις 23 του μήνα η θερμοκρασία θα ανέβει πάνω από τους 25 βαθμούς Κελσίου. Βελτιωμένος καιρός το Πάσχα.

32% πιθανότητα για σποραδικά φαινόμενα στο Ιόνιο τα δυτικά Ηπειρώτικα και λιγότερο στη Μακεδονία και τη Θράκη. Ενδεχομένως αλλαγή την ημέρα του Πάσχα στη δυτική και βόρεια χώρα. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο από τους 22 στους 24 και μετά στους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. 

20% πιθανότητα για αστάθεια στα ηπειρωτικά τμήματα κατά περιόδους κυρίως τις 21 έως  23 του μήνα με βελτίωση την ημέρα του Πάσχα. Θερμοκρασίες κοντά στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου τις περισσότερες από τις ημέρες.

18% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στη νοτιοδυτική Ελλάδα ενώ από τις 22 του μήνα και μετά θα υπάρξει σημαντική αστάθεια σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα έως και την ημέρα του Πάσχα. Θερμοκρασίες έως τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου όλες τις ημέρες με μικρή πτώση στις 23 και 24 του μήνα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

+++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 12 και 13 Απριλίου θα παραμείνει ο καλός καιρός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα στην αρχή της περιόδου για λίγες βροχές στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο Ιόνιο σημασίας. Θερμοκρασίες σε κανονικά για την εποχή επίπεδα κοντά στους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Για το τριήμερο 14 με 16 Απριλίου θα υπάρξει διαταραχή που θα δώσει τοπικά φαινόμενα μικρής γενικά έντασης και διαρκείας στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και τη Μακεδονία με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά στους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Για το τριήμερο 17 με 19 Απριλίου φαίνεται ότι θα επηρεαστούμε από καιρό ψυχρής λίμνης που θα δώσει αρκετά φαινόμενα στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα τμήματα ενώ αναλόγως την κίνηση της θα δούμε αν θα επηρεαστούν και νησιωτικά τμήματα και κεντρικού και βορείου Αιγαίου. Η πιθανότητα αυτή τη στιγμή ξεπερνά το 90%. Ευελπιστούμε να παραμείνει ώστε να έχουμε τις πρώτες αξιόλογες βροχές και καταιγίδες του μήνα στη χώρα.Θερμοκρασία σε κάμψη δεν θα ξεπερνά τα 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος για την περίοδο 20 έως 24 Απριλίου φαίνεται ότι η αστάθεια έστω και με μικρότερο βαθμό θα συνεχιστεί κυρίως σε τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας με τις περισσότερες πιθανότητες για βελτιωμένο καιρό το Πάσχα. Για αυτό βέβαια θα μιλήσουμε και τις επόμενες μέρες αφού είμαστε πολύ μακριά. Οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται κατά βάση σε κανονικά η λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα κοντά στους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *