Χάρτες επικινδυνότητας 1 έως 4 για όλη τη χώρα για 7/4/2022. Γρήγορο πέρασμα βροχών και καταιγίδων

Ασθενές βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της νότιας Ιταλίας θα κινηθεί γρήγορα προς τις Κυκλάδες. Μεταφέρει αρκετά ποσά αστάθειας που θα δώσουν τις πρώτες πρωινές έως και μεσημεριανές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες σε τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας κυρίως.

Όπως βλέπετε και στους αποκλειστικούς χάρτης επικινδυνότητας 1 έως 3 για όλη τη χώρα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν σε τμήματα της Ηπείρου και ορεινών τμημάτων της δυτικής Στερεάς της δυτικής Μακεδονίας της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της Πελοποννήσου όπου θα σημειωθούν κατά τόπους και πάνω από 10 χιλιοστά βροχής (επίπεδο κινδύνου 2).

Ασθενείς τοπικές βροχές όπως βλέπετε στο επίπεδο 1 θα σημειωθούν σε πολλές περιοχές του Ιονίου της ηπειρωτικής χώρας αλλά και νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου μικρής έντασης όμως και διάρκειας έως 2 χιλιοστά το πολύ.

Τέλος υπάρχουν και κάποιες λίγες περιοχές που καλύπτουν τα ορεινά τμήματα της Ηπείρου και πιθανόν της Κέρκυρας που θα σημειωθούν και πάνω από 25 χιλιοστά βροχόπτωσης.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα κάποιον σύντομων όμβρων και πρόσκαιρης καταιγίδας τις μεσημεριανές ώρες με γρήγορη βελτίωση.

Για το νομό Αττικής προβλέπεται λίγες τοπικές βροχές νωρίς το πρωί με γρήγορη βελτίωση.

Για την Θεσσαλία προβλέπονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες στην Πίνδο νωρίς το πρωί οι οποίες σταδιακά πριν το μεσημέρι αλλά και τις μεσημεριανές ώρες θα διέλθουν γρήγορα και από πεδινά τμήματα και ο καιρός αλλά το απόγευμα θα βελτιωθεί σημαντικά εκτός από την Πίνδο που κάποιες καταιγίδες θα επιμείνουν έως αργά το απόγευμα. 

Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση  2-10 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση 10-25 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση 25-50 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση 50-100 χιλιοστά.
Επίπεδο 5 βροχόπτωση 100-175 χιλιοστά.
Επίπεδο 6 βροχόπτωση  >175 χιλιοστά.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *