Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα τα δεδομένα της 4 Απριλίου 2022. Ανοιξιάτικος καιρός με τις πιθανότητες για βροχές να πάνε αρκετά πίσω.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 4 Απριλίου 2022.

7 και 8 Απριλίου.

60% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τα νησιά του βόρειου Ιονίου και τοπικά στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη. Θερμοκρασίες έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα, λίγο χαμηλότερη στην υπόλοιπη χώρα.

40% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στην Ήπειρο τη Μακεδονία και τη Θράκη και τοπικά στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και στο βόρειο Ιόνιο. Θερμοκρασίες χαμηλές στη δυτική και βόρεια χώρα έως 18 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους τους 21 με 24.

++++++++++++++++++

9 με 11 Απριλίου.

70% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα και μόνο στις 10 και 11 του μήνα θα σημειωθούν λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στην Ήπειρο και την ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Θερμοκρασίες έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα χαμηλότερες στη δυτική και βόρεια χώρα ενώ στις 11 του μήνα θα πέσει σημαντικά στις περισσότερες περιοχές και δεν θα ξεπερνά τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

20% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και βελτιωμένο καιρό στη συνέχεια. Θερμοκρασίες έως 23 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρώτικα η σημαντική άνοδος στις 11 του μήνα όπου κατά τόπους θα φτάνει τους 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

10% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη στις 10 και 11 του μήνα και πιθανόν στα δυτικά και βόρεια της Θεσσαλίας. Θερμοκρασία αρχικά ψηλή έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα θα πέσει σημαντικά στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα στις 10 του μήνα και στις 11 του μήνα που δεν θα ξεπερνά τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

12 με 14 Απριλίου.

51% πιθανότητα για βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία Σε 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας με σταδιακή άνοδο στους 23 με 26 στα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

33% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αρχικά 23 με 25 βαθμούς Κελσίου αλλά στη συνέχεια θα ανέβει στους 26 με 29 ειδικά στα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

16% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά σε όλη τη χώρα με λίγα τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και τα δυτικά ηπειρωτικά στις 13 του μήνα άνευ σημασίας. Θερμοκρασίες αρχικά 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα φτάσει στη συνέχεια στα δυτικά τους 22 με 24 ενώ στα ανατολικά και βόρεια θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

+++++++++++++++++

15 με 19 Απριλίου.

20% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγα τοπικά φαινόμενα μετά τις 18 του μήνα στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο στη δυτική Μακεδονία και τα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία αρχικά έως και 26 με 28 βαθμούς Κελσίου ειδικά στα δυτικά τμήματα της χώρας και χαμηλότερα στα ανατολικά θα αρχίσει να πέφτει από τα δυτικά και βόρεια μετά τις 18 του μήνα.

20% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασία αρχικά έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές θα ανέβει στις 16 του μήνα τοπικά και στους 30 στα ανατολικά και νότια τμήματα και θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως και το τέλος της περιόδου πάνω από τους 27 βαθμούς Κελσίου.

20% πιθανότητα για διαταραχή από τα δυτικά προς τα ανατολικά που θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο τη Μακεδονία τη Θράκη τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας ενώ λιγότερο φαινόμενα πιθανόν να σημειωθούν στις υπόλοιπες ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

20% πιθανότητα και γενικευμένη αστάθεια στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ λιγότερο φαινόμενα θα σημειωθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Οι θερμοκρασίες θα φτάνουν μέχρι τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου σε ευπαθείς  στη ζέστη περιοχές με σταδιακή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από τις 17 του μήνα και μετά όπου δεν θα ξεπερνά τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου ενώ υψηλότερη θα είναι στα νότια νησιώτικα.

20% πιθανότητα για γενικευμένη αστάθεια από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αρκετές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο τα ηπειρώτικα και το βόρειο Αιγαίο. Θερμοκρασίες αρχικά υψηλές έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή πτώση από τις 17 του μήνα και μετά σε επίπεδο οχι πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου ειδικά στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

+++++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο φτάνει 8 Απριλίου Θα υπάρξουν κάποια τοπικά φαινόμενα τη Μακεδονία τη Θράκη και τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία κυρίως ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα στα ανατολικά και νότια και λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

Για το τριήμερο 9 με 11 Απριλίου μεγαλύτερες πιθανότητες συγκεντρώνει η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στην Ήπειρο και την ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Θερμοκρασία αρχικά θα είναι υψηλή έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου αλλά στη συνέχεια θα πέσει στα δυτικά και βόρεια τμήματα που δεν θα ξεπερνά τους 18 με 20.  Υπάρχουν και σενάρια που δεν τα δίνουμε σημασία αυτή τη στιγμή για θερμή αλλά και για ψυχρή εισβολή.

Για το τριήμερο 12 έως 14 Απριλίου οι περισσότερες πιθανότητες συγκλίνουν σε βελτιωμένο καιρό ενώ η θερμοκρασία αρχικά στους 20 με 22 και στη συνέχεια στους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Υπάρχει και ένα αξιοσημείωτο ποσοστό κοντά στο 30% να υπάρξει θέρμη εισβολή στη χώρα με τις θερμοκρασίες να πλησιάζουν και τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου αλλά δεν είναι αυτή η βασική τάση αυτή τη στιγμή.

Τέλος για την περίοδο 15 έως 19 Απριλίου υπάρχουν κοντά στο 60% πιθανότητες για κάποια μάλλον αξιόλογη αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο τα ηπειρώτικα και το βόρειο Αιγαίο με αρκετές βροχές και καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας από τους 25 με 27 βαθμούς στους 18 με 20. Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό κοντά στο 40% που δεν πρέπει να το ξεχάσουμε για καλό καιρό με μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης και τη θερμοκρασία σταθερά πάνω από τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα τα δεδομένα της 4 Απριλίου 2022. Ανοιξιάτικος καιρός με τις πιθανότητες για βροχές να πάνε αρκετά πίσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *